Užderėjus cukinijų derliui, siūlome Jelenos receptą, kaip iškepti skanių blynų. Jiems prireiks ne tik cukinijų, bet ir maistingųjų avokadų.
Reikės:
Vidutinės jaunos cukinijos;
Prinokusio avokado;
3 skiltelių česnako;
1 kiaušinio;
7-8 kupinų v.š. miltų;
Himalajų druskos;
Juodųjų pipirų;
Aliejaus kepimui.
Padažui:
2 a.š. gero majonezo;
3 a.š. grietinės arba jogurto;
Krapų;
1/3 citrinos sulčių.
Kaip gaminti
Cukiniją sutarkuojame burokine tarka. Nuspaudžiame ir pašaliname skystį.
Avokadą supjaustome kubeliais, dedame į cukinijos masę, viską barstome druska, pipirais, išspaudžiame česnaką, dedame kiaušinį, beriame miltus ir viską išmaišome.
Įkaitiname keptuvėje aliejų, kepame blynelius, kol gražiai apskrunda.
Blynelius dedame ant popierinių rankšluosčių, taip pašaliname nereikalingą riebalų perteklių.
Blynelius tiekiame su mūsų pagamintu padažu.
Skanaus!