Namuose pagaminti tyrelę ar uogienę tikrai nėra taip sudėtinga, kaip jums gali pasirodyti. O nauda nenuneigiama, kadangi šiuose produktuose gausu būtiniausių vitaminų jūsų vaikui ir maistingų medžiagų.
Obuolių ir kriaušių tyrelė su cinamonu
Tai idealus pirmasis maistelis mažyliui, lengvai virškinamas ir nesukeliantis jokių alergijų. Išsirinkite du saldesnius obuolius, dvi prinokusias kriaušes ir sudėkite juos į prikaistuvį kartu su keturiais šaukštais vandens ir žiupsneliu cinamono. Šildykite, kol vaisiai suminkštės (apie 6-8 minutes). Sutrinkite vaisius iki glotnios masės.
TAIP PAT SKAITYKITE:
Trys saldumynai, kurie nekenkia vaikams
Kaip išvirti pirmąją košę: 7 patarimai ir 7 receptai
Greita slyvų uogienė
Jums reikės apie kilogramo slyvų, pusės puodelio cukraus, pusės puodelio vandens ir vienos cinamono lazdelės. Supjaustykite slyvas, sumaišykite su cukrumi, vandeniu ir įmeskite cinamono lazdelę. Šildykite puode tol, kol masė sutirštės (apie 45 min. – 1 val.). Nepamirškite nuolat maišyti ir neuždenkite puodo. Išimkite cinamono lazdelę, uogienę atvėsinkite ir išpilstykite.
Imbierinė persikų uogienė
Šiai uogienei pasigaminti jums nereikės nei pusvalandžio. Pasiruoškite:
2 vidutinio dydžio nuluptus ir sutrintus persikus;
2 šaukštus vaisiams skirtų pektino miltelių;
pusę šaukšto margarino ar sviesto;
1 puodelį cukraus;
2 šaukštus šviežių citrinų sulčių;
pusę šaukštelio šviežio malto imbiero.
Prikaistuvyje nuolat maišant pakaitinkite persikus, pektino miltelius, margariną arba sviestą, kol masė taps karšta ir ims burbuliuoti. Įmaišykite cukrų, citrinų sultis, imbierą ir vėl užvirkite. Nuimkite nuo ugnies, supilstykite į stiklainius, sandariai uždarykite, uždenkite šiltai ir atvėsinkite. Vėliau laikykite šaldytuve ir suvartokite per tris savaites.
Trijų uogų džemas
Šiam džemui reikės:
1 puodelio aviečių;
2 puodelių braškių;
1 puodelio mėlynių;
1 šaukšto šviežių citrinų sulčių;
2 šaukštų vaisiams skirtų pektino miltelių;
Pusės šaukštelio margarino arba sviesto;
¾ puodelio cukraus.
Paruošimas lygiai toks pat paprastas, kaip ir imbierinės persikų uogienės. Prikaistuvyje vis maišydami ir trindami pakaitinkite uogas, pektino miltelius ir margariną, kol užvirs. Įmaišykite cukrų ir vėl užvirkite. Pavirkite dar 2 minutes nuolat maišydami. Nukelkite nuo ugnies, atvėsinkite, išpilstykite į stiklainius. Atvėsus laikykite šaldytuve.
Vyšnių – rabarbarų džemas
Nepaprasto skonio džemui reikės:
2,5 šaukšto vaisiams skirtų pektino miltelių;
1,5 puodelio cukraus;
2,5 puodelio smulkintų vyšnių be kauliukų;
1 puodelis kapoto rabarbaro;
1 ¼ puodelio nesaldžių vyšnių sulčių;
1,5 šaukšto citrinų sulčių;
1 ½ šaukštelio sviesto.
Sumaišykite pektino miltelius su ketvirtadaliu puodelio cukraus, įmaišykite vyšnias ir rabarbarus, vyšnių, citrinų sultis ir sviestą. Pakaitinkite visa tai puode nuolat maišydami. Įdėkite likusį cukrų ir vėl bemaišant užvirkite. Pavirus minutę, nukelkite nuo ugnies. Padalinkite masę į karščiui atsparius Indus, leiskite atvėsti iki kambario temperatūros. Kartas nuo karto pavartykite stiklainius. Šiuo džemu galėsite smaguriauti iki mėnesio laiko.
Kriaušių tyrelė
Dauguma mažylių mėgsta kriaušių saldumą, be to, jose gausu taip jam naudingų skaidulų. Tiesiog parinkite gražius, prinokusius vaisius, nuplaukite juos, nulupkite ir pašalinkite sėklas. Supjaustykite kriaušes ir virtuvinio kombaino arba mikserio pagalba sutrinkite jas, kol virs vientisa mase.
Bananų tyrelė
Paprasčiausiai paruošiamos tyrelės yra iš vaisių ir daržovių, kurios yra švelnios ir minkštos tekstūros, pavyzdžiui avokadai, persikai ir, be abejo, bananai. Tokiai tyrelei paruošti jums reikės tiesiog nuplauti, nulupti ir supjaustyti bananą ir sutrinti jį trintuve. Įmaišykite šlakelį vandens, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.