Savaitgalį planuojate atidaryti šašlykų sezoną? Baiminatės, kad vaikams taip kepta mėsa netinka? Jūs teisūs. Tačiau vaikų džiaugsmui grilyje galite iškepti vaisių.
Reikia:
4 saldžiarūgščių obuolių;
4 neprinokusių bananų;
kelių šaukštų tirpinto sviesto.
KITI MŪSŲ IŠBANDYTI RECEPTAI:
Gardūs amerikietiškieji blynai
Tinginių koldūnai
Padažui:
200 gramų natūralaus jogurto;
150 gramų varškės;
3 šaukštų medaus;
šiek tiek citrinos sulčių;
arbatinio šaukštelio cinamono.
Kaip gaminti?
Obuolius nuplaukite, tačiau nelupkite. Priklausomai nuo obuolio dydžio, perpjaukite į 4 -6 dalis. Išimkite sėklalizdžius.
Bananus perpjaukite pusiau per jų ilgį, tada gautas dvi puseles perpjaukite perpus.
Aptepkite visus vaisius tirpintu sviestu.
Kepkite nekarštame grilyje, dažnai apversdami.
Kol kepa, pasiruoškite padažą – tiesiog išsukite visas jo sudedamąsias dalis.
Šilti vaisiai ir šaltas padažas – puikus derinys. Valgyti, kol vaisiai šilti!
P.S. Galima eksperimentuoti ir su kitais vaisiais, pavyzdžiui, puikiai tiktų ananasai, abrikosai ir kt.
Skanaus!
KITI MŪSŲ IŠBANDYTI RECEPTAI:
2 ypatingi kotletai kitaip
Skanieji varškės blynai
Už šį receptą dėkojame Manto mamai Rasai. Jeigu ir jūs atidarėte iškylų sezoną ir norite receptais pasidalinti su mumis, laukiame jų adresu tavovaikas@delfi.lt. Būtų puiku, jei receptą iliustruotumėte savo nuotrauka.
Dėmesio!
Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo “TAVO VAIKAS” prenumeratą.