Šokoladinis cukinijų pyragas – drėgnas, minkštas ir nepaprastai gardus

Šokoladinis pyragas
Šokoladinis pyragas

Kai cukinijų sezonas įsibėgėja, daugelis ieško naujų būdų jas panaudoti virtuvėje. Ir nors dažniausiai jos keliauja į troškinius ar apkepus, šįkart siūlome išbandyti kažką saldaus – šokoladinį cukinijų pyragą.

Skamba netikėtai? Tačiau pažadame – cukinijos suteikia pyragui ne tik ypatingo drėgnumo ir purumo, bet ir padeda sumažinti cukraus bei riebalų kiekį. Skonis – šokoladinis, sodrus ir visiškai neprimena daržovių!

Ingredientai

Reikės:

  • 2 stiklinės tarkuotų cukinijų (be sėklų ir perteklinio skysčio)
  • 1 ir ½ stiklinės miltų
  • ½ stiklinės kakavos miltelių
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • ½ arbatinio šaukštelio sodos
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos
  • ½ stiklinės aliejaus (galima naudoti kokosų arba saulėgrąžų)
  • 1 stiklinės cukraus (galima maišyti baltą ir rudą)
  • 2 kiaušinių
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
  • ½ stiklinės natūralaus jogurto arba kefyro
  • 100 g tamsaus šokolado (smulkintų gabalėlių arba šokolado lašelių)

Gaminimo būdas

  1. Paruoškite cukinijas.
    Cukinijas sutarkuokite smulkia tarka, šiek tiek nuspauskite skystį, bet ne visiškai – drėgmė reikalinga pyrago tekstūrai.
  2. Sumaišykite sausus ingredientus.
    Dubenyje persijokite miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską.
  3. Atskirkite kitame dubenyje skystus ingredientus.
    Plakite kiaušinius su cukrumi iki purumo, tada supilkite aliejų, jogurtą ir vanilę. Išmaišykite.
  4. Sujunkite viską.
    Į skystą mišinį po truputį įmaišykite sausą mišinį, galiausiai sudėkite tarkuotas cukinijas ir šokolado gabalėlius. Išmaišykite, kad tešla būtų vientisa.
  5. Kepkite.
    Supilkite tešlą į kepimo formą (20×30 cm arba apvalią Ø24 cm), išklotą kepimo popieriumi.
    Kepkite 180 °C temperatūroje 40–45 minutes, kol vidus bus iškepęs (tikrinkite mediniu pagaliuku).
  6. Atvėsinkite ir papuoškite.
    Leiskite pyragui pilnai atvėsti, tada galite pabarstyti cukraus pudra, užtepti šokoladinį glaistą ar patiekti su uogomis bei ledais.

Ar patiko straipsnis?