Namuose pagaminti ledai – neabejotinai sveikesni už pirktinius. O jeigu į gamybos procesą įtrauksite ir vaikus, tokie ledai jiems taps dar ir skaniausiais pasaulyje.
3 naminių ledų receptai
Ledai su uogomis, jogurtu ir medumi
Reikia:
500 ml jogurto
150 gramų šaldytų mėgstamų uogų
2 valgomieji šaukštai medaus
50 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
TAIP PAT SKAITYKITE:
Vaikiškų pusryčių TOP 5
Kaip gaminti?
Sušaldytas uogas suplakti su visomis kitomis sudedamosiomis dalimis. Gautą masę supilti į ledų indelius ir įdėti į šaldiklį, kol sustings.
Ledai su maskarponės sūriu
Reikia:
100 g braškių
100 g aviečių
1 pakelis vanilinio cukraus
250 g maskarponės
150 g jogurto
Kaip gaminti?
Nuplaukite braškes ir avietes, pridėkite vanilinio ir paprasto cukraus. Viską sumaišykite su jogurtu ir maskarpone. Šaldiklyje laikykite ledų indeliuose.
Ledai su miško uogomis ir citrina
Reikia:
300 g miško uogų (aviečių, gervuogių, mėlynių ir t.t.)
300 g natūralaus jogurto
50 g cukraus
1 citrina
Kaip gaminti?
Išspausti citrinos sultis, uogas nuplauti ir viską sumaišius išplakti iki vientisos masės. Sušaldyti šaldiklyje, patogiausia specialiuose ledų induose.