Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado… Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami – tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.
Visi jie niekuo nenusileidžia tradiciniams kepiniams iš baltų miltų, o ir yra daug turtingesnio skonio. Šiandien dalinuosi dar viena daržove, iš kurios galima pagaminti puikius keksiukus arba pyragą – o tai yra sodrusis raudonasis burokėlis. Visi ragavę patvirtino, kad burokėlių skonio čia buvo anei kvapo.
Burokėlių rudieji keksiukai be glitimo ir be cukraus
Reikės:
– 300 g burokėlių (~2 vnt.), virtų ir sutrintų;
– 4 kiaušinių;
– 100 g sviesto;
– ~150 g datulių, sutrintų;
– 6-7 v.š. (~70 g) avižinių miltų;
– 1 a.š. kepimo miltelių;
– žiupsnelio druskos;
– 100 g juodojo šokolado (nebūtina).
Gaminimas:
Visų pirma išsiverdame burokėlius. Juos verdam arba kepam orkaitėje 1-1,5 val, priklausomai nuo burokėlių dydžio.
Atvėsintus burokėlius sutrinam trintuvu (blenderiu) ar sutarkuojam smulkia tarka.
Išlydom sviestą ir jį atvėsinam.
Dubenyje išplakam kiaušinius, supilame sviestą, sudedam burokėlių tyrę, sutrintas datules, išmaišom.
Avižinius miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir beriame į kiaušinių masę.
Tešla turi būti pakankamai tiršta, „drimbanti“, tad jei dar atrodo skystoka, įberkim dar šiek tiek miltų.
Šokoladą supjaustome gabaliukais ir paskutinius suberiam į tešlą.
Tešlą paskirstome keksiukų formelėse ir pašaunam kepti 190 C 20-25 min.
Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: 20-25 min.
Beje, keksiukai gaunasi tokie vidutinio saldumo, jei labai mėgstate saldžiai, galima įdėti kokius 200 gramų datulių ar šaukštą, kitą cukraus, jei jo nevengiate.
Skanaus!