Šviežios cukinijos – sveikas ir lengvai virškinamas produktas. Siūlome pasigaminti keletą patiekalų su jaunomis cukinijomis. Jie nesudėtingi, skanūs, sveiki, puikiai tiks visos šeimos stalui.
Mėsa įdarytos cukinijos
Reikia:
2 vienetų jaunų cukinijų;
1 stiklinės ryžių;
500 gramų faršo (galima jautienos, kiaulienos, veršienos);
Druskos, pipirų.
TAIP PAT SKAITYKITE:
5 nekepti pyragai: šventei ir kasdienai
Naminiai ledai iš 1 produkto
Kaip gaminti?
Cukinijas perpjauti perpus išilgai, išimti sėklas ir šiek tiek minkštimo. Jei cukinija jauna, nulupti jos nereikia.
Sumaišyti ryžius ir faršą, pabarstyti pipirais, druska.
Indą, kuriame kepsite, ištrinkite aliejumi.
Pripildykite cukinijas įdaru.
Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
Apkepas su cukinija ir mėsa
Reikia:
500 g bulvių;
1 jaunos mažos cukinijos;
50 ml pieno;
10 g sviesto;
200 g veršienos faršo;
1 kiaušinio;
Šaukšto aliejaus;
Druskos, pipirų.
TAIP PAT IŠMĖGINKITE:
Skaniausias visų laikų varškės pyragas
6 košės patiems mažiausiems
Kaip gaminti?
Išvirtas bulves pagardinkite pienu ir sviestu, tada sugrūskite košę. Ji turi būti minkšta, jei per kieta, įpilkite šlakelį vandens, kuriame virė bulvės.
Faršą pakepkite keptuvėje su aliejumi pridėję prieskonių.
Į indą sluoksniuokite apkepą taip: 1/3 bulvių košės, faršas, 1/3 bulvių košės, griežinėliais supjaustyta cukinija. Viršutinė dalis – likusi bulvių košė.
Užpilkite plaktą kiaušinį.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį.
Skanaus.