Tinklaraštininkė Kristina dalijasi bulvinių pyragėlių su dešrelėmis receptu.
Seniai planavau išbandyti šį receptą. Kai neturėsiu daug laiko ir norėsis, kad vaikai nesilaužytų prie stalo (kaip kartais būna su kitais nematytais patiekalais), o užvalgytų sočiai. Įdomu tai, kad vienas vaikas pirmiausia suvalgė dešreles , o kitas – tešlą aplink jas. Vadinasi, viskas valgom. Patiekalas paprastas ir greitai pagaminamas.
5 pyragėliams reikės:
5 dešrelių;
~500 g bulvių (4-5 vid. bulvės);
2 kiaušinių;
žiupsnelio druskos (~0.5 a.š.);
~4 v.š. (su kaupu) miltų;
2 skiltelių česnako.
Išverdam bulves su lupena ir paliekam pravėsti. Nulupam ir sutarkuojam jas burokine tarka (galima po to dar grūstuve pagrūsti). Įmušam kiaušinius, beriam druskos, išmaišom, sudedam miltus. Masė turi gautis labai minkšta. Perkeliam tešlą ant gerai pamiltuoto paviršiaus, gerai apmiltuojam tešlą ir suformuojam ritinį. Padalinam į 5 dalis.
Iš kiekvieno gabaliuko rankomis išspaudžiam plokščią paplotėlį, uždedam dešrelę ir apsukam tešla. Gerai apmiltuojam!
Įkaitinam keptuvę su keliais šaukštais aliejaus, įmetam česnako skilteles, kai pakvips, jas išimam ir sudedam pyragėlius kepti. Apkepam iš visų pusių.
Galima pasidaryti mėgstamo padažiuko (pvz., pomidorų padažas+majonezas+prieskoniai).
Skanaujam!
Šaltinis: Tinklaraštis SU KARAMELE