Norintiems atsigaivinti siūlome mamos Elžbietos iš tinklaraščio „Mamukynas“ išbandytus rabarbarų ledus.
Rabarbarų šerbetui reikia:
6-8 rabarbarų;
1-1,5 stiklinės vandens;
0,5-1 stiklinės cukraus;
Spalvai – kokių nors raudonų vaisių sulčių ar uogienės (naudojau juodųjų serbentų).
Gaminimas:
Rabarbarus supjaustyti kubeliais.
Į puodą pilti vandenį, įdėti cukraus bei rabarbarus.
Viską užvirinti, sumažinti ugnį ir virti dar 5 min.
Išvirtus rabarbarus išimti (su sieteliu) ir sutrinti šaukštu.
Į gautą kompotą įdėti truputį uogienės ir leisti pravėsti.
Į ledų formeles dėti po šaukštą rabarbarų masės, užpilti paruoštu skysčiu ir šaukšteliu viską išmaišyti, kad rabarbarai pasiskirstytų po visą formelę.
Dėti į šaldiklį nakčiai. Prieš išimant, formelę keliom sekundėm galima pamirkyti karštam vandeny, kad lengviau būtų ištraukti ledus.
Skanaus!
Mama Elžbieta