Jelenos maistą blogą rašanti Jelena gamino skanius ir tikrai sveikus morkų ir avižinių dribsnių keksiukus. Pasak Jelenos, jie būna nesaldūs, todėl puikiai tinka ir vietoj užkandžių.
Avižinių dribsnių ir morkų keksiukai
Sveikesnių keksiukų versija iš avižinių dribsnių ir morkų. Šie keksiukai beveik nesaldūs, puikiai tiks užkandžiui.
15 vnt. keksiukų reikės:
150 g šviesių speltos miltų;
80 g pilno grūdo avižinių dribsnių (aš naudojau “Dobele”);
1 1/2 a.š. kepimo miltelių;
1/4 a.š. druskos;
1/4 a.š. malto muskato;
a.š. malto cinamono;
2 L dydžio kiaušinių;
115 g graikiško jogurto;
60 ml agavų arba klevų sirupo;
60 ml rudojo cukraus;
60 ml migdolų pieno;
2 a.š. vanilės ekstrakto;
110 g tarkuotų morkų;
80 g razinų.
Gaminimas:
Orkaitę įkaitiname iki 175 laipsnių temperatūros.
Avižinius dribsnius susmulkiname beveik iki miltų.
Į vieną dubenį sudedame visus sausus produktus, o atskirai – kiaušinius, pieną, sirupą, vanilės ekstraktą ir jogurtą.
Tada sumaišome visus produktus iki vientisos tešlos, beriame tarkuotas morkas ir razinas.
Silikonines formeles tešla pripildome ne iki viršaus, o maždaug 2/3.
Kepame apie 20 min (geriausiai tikrinti su mediniu krapštuku).
Skanaus!