Želė tortas – tai vienas iš tų desertų, kuris ne tik puošia šventinį stalą, bet ir nustebina savo lengvumu bei gaivumu. Spalvingas, vaisiais kvepiantis tortas patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Be to, jo paruošimui nereikia sudėtingų įgūdžių – užtenka kelių ingredientų ir šiek tiek kantrybės.
Ingredientai
- 1 pakuotė biskvito (arba išsikepti patiems iš 3 kiaušinių, 100 g cukraus ir 80 g miltų)
- 400 ml grietinės
- 150 g cukraus pudros
- 2 pakuotės spalvotos želė (raudona, žalia arba geltona – pagal norą)
- 1 pakuotė beskonės želatinos (apie 10 g)
- Įvairių vaisių (bananai, konservuoti persikai, uogos)
Gaminimo eiga
- Želė paruošimas.
Iš anksto paruoškite spalvotas želė pagal instrukciją ant pakuotės ir palikite sustingti šaldytuve. Sustingusią želė supjaustykite kubeliais. - Kremo paruošimas.
Grietinę išplakite su cukraus pudra, kol masė taps puri. Želatiną ištirpinkite šiltame vandenyje (apie 100 ml), atvėsinkite ir supilkite į grietinę, nuolat maišydami. - Torto sluoksniavimas.
Į torto formą dėkite biskvitą kaip pagrindą. Ant viršaus užpilkite dalį kremo, suberkite dalį spalvotos želė gabalėlių ir vaisių. Kartokite sluoksnius, kol sunaudosite visą kremą. Viršuje galite palikti daugiau želė kubelių, kad tortas atrodytų dekoratyviai. - Šaldymas.
Tortą laikykite šaldytuve bent 4–5 valandas, geriausia – per naktį, kad visi sluoksniai sustingtų. - Patiekimas.
Atsargiai išimkite iš formos, supjaustykite gabalėliais ir patiekite su šviežiomis uogomis ar plakta grietinėle.

Patarimai
- Vietoje biskvito pagrindo galite naudoti sausainius, sumaišytus su sviestu – bus greitesnis variantas.
- Želė spalvas derinkite pagal šventę: raudona ir žalia Kalėdoms, geltona ir oranžinė – vasaros vakarėliui.
- Jei nemėgstate grietinės, kremą galima ruošti su natūraliu jogurtu ar plakta grietinėle.