Tris vaikučius auginanti mūsų bičiulė Saulė šiandien siūlo išsikepti pyragėlių su obuoliais, kurie labai skanūs ir šilti, ir šalti.
Reikės:
200 g sviesto;
3 kiaušinių;
1/2 stiklinės cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
3,5 stiklinės miltų;
5-6 obuolių;
cinamono, cukraus pabarstymui ant obuolių.
Kaip gaminti?
Sviestą ištriname su cukrumi iki purios masės. Tuomet sudedame kiaušinius.
Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir suberiame į sviesto ir kiaušinių masę.
Suminkome rankomis (tešla gali truputi lipti prie ranku, tuomet įdėkite dar truputi miltų, tik nepersistengti, kad tešla netaptų kieta).
Obuolius nusilupame ir supjaustome nedideliais gabaliukas. Juos pabarstome cinamonu ir cukrumi.
Iškočiojame tešlą maždaug 0,5 cm storio ir supjaustome kvadratėliais tokio dydžio, kokio norime kad būtų pyragėliai (aš darau maždaug 10* 10cm).
Ant iškočioto kvadrato dedame obuolių ir visus keturis tešlos kampus „sukeliame” į viršų ir sulipiname.
Tuomet išklojame skardą kepimo popieriumi ir kepame 190 laipsnių temperatūroje apie 20-30 minučių (priklauso nuo to, kokio dydžio padarysite pyragėlius).
Nuotrauka iš Saulės asmeninio arch.
Pyragėliai labai skanūs ir šalti.
Skanaus!