Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Mažasis piemenėlių pyragas

Mažasis piemenėlių pyragas

Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet, patikėkite, puikiai tinka ir dideliems.

3 indeliams reikės:

– 1-2 nedidelių morkų;

– 2-3 vidutinių bulvių;

– šiek tiek šviežių arba šaldytų krapų;

– 1 vidutinio svogūno;

– 1/4 paprikos;

– 1 skiltelės česnako;

– 200-250 gramų maltos triušienos;

– 2 a. š. pomidorų padažo;

– 1 v. š. smulkintų šviežių petražolių;

– 100 ml vištienos arba daržovių sultinio;

– 15 g sviesto;

– 1 v. š. pieno;

– 1 kiaušinio;

– druskos, pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Supjaustykite morkas, įdėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, įdėkite šiek tiek druskos ir virkite 5 minutes. Tada sudėkite pjaustytas bulves ir virkite, kol daržovės suminkštės.

Įkaitinkite keptuvę ir 3-4 minutes pakepinkite smulkintus svogūną bei papriką.

J.Rimavičienės nuotr.

Suberkite smulkintą česnaką, pakepkite 1 minutę.

Sudėkite maltą triušieną ir kepkite, kol gražiai apskrus.

Suberkite smulkintas petražoles, supilkite pomidorų padažą ir sultinį, pagardinkite druska ir pipirais. Užvirkite, uždenkite ir troškinkite apie 5-7 minutes.

Kai bulvės ir morkos išvirs, nusunkite ir sutrinkite iki košės, pagardinkite sviestu ir įpilkite pieno, įberkite smulkintus krapus, išmaišykite.

J.Rimavičienės nuotr.

Mėsą ir košę padalinkite į 3 dalis.

Į nedidelį, karščiui atsparų, indelį (apie 10 cm skersmens) dėkite mėsą, ant viršaus košę, aptepkite kiaušinio plakiniu, pašaukite į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol piemenėlių pyragas gražiai apskrus.

J.Rimavičienės nuotr.

Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai