Šį mėsos pyragą lengvai ir greitai pagaminsite tokiu atveju, jeigu namuose turite nuo pietų likusios virtos vištienos. Jei ne – teks ją virtis atskirai.
Reikia:
- 300 gramų virtos vištienos;
- 50 gramų miltų;
- 2 kiaušinių;
- 150 ml pieno;
- 50 gramų fermentinio (kietesnio) sūrio;
- pusės šaukštelio kepimo miltelių;
- nedidelės cukinijos;
- druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių (tinka itališkų žolelių mišinys).
Gaminimas:
- Supjaustome gabaliukais virtą vištieną.
- Kiaušinius išplakame su pienu.
- Į šį plakinį pilame miltus su kepimo milteliais ir maišome. Pridedame prieskonių.
- Tešla būna skystoka – į ją dedame vištieną bei tarkuotą sūrį.
- Viską išmaišome ir dedame į kepimo indą.
- Ant viršaus sudedame plonai pjaustytus cukinijos griežinėlius.
- Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 35-40 minučių.
Skanaus!