53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Skaniausių kibinų receptas

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau – galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Štai pagaliau prisiruošiau juos gaminti, labiausiai drąsino tai, kad prieš tai pasiskaičiau patarimų, rekomendacijų, kurie receptai geriausi, radau vieną populiariausių receptų, pateiktą youtube kanale ir dedu tašką kibinų receptų paieškose.

Rezultatas man patiko ir tiko, nieko netrūko, jie buvo panašūs į pirktinius ir dar skanesni, nes visgi naminiai, tad daugiau meilės. Visų, kas paragavo, jie buvo išgirti. Tad tikrai kibinais namuose kvepės dažniau!

Beje, minėtame šaltinyje recepte buvo visko dvigubai daugiau, tad jei svečių turėsim daug – viską dvigubinkime. O iš žemiau pateikto kiekio išeis 13-14 kibinų. Aš šįkart iš pusės tešlos gaminau kibinus su raugintų kopūstų įdaru, iš likusios pusės – su mėsos įdaru (pateikti įdaro ingredientų kiekiai skirti visai tešlai).

Kibinų tešlai reikės:

– 500 g miltų;

– 225 g šalto sviesto;

– 2 kiaušinių;

100 g grietinės;

žiupsnelio druskos.

Mėsos įdarui:

– 500 g kiaulienos sprandinės;

– 1-2 svogūnų;

– 25 g kambario temperatūros sviesto;

– mėgstamų prieskonių, pipirų;

– šlakelio virinto šalto vandens.

Kopūstų įdarui:

– apie 0,5 l raugintų kopūstų.

Gaminimas:

Sudedame į dubenį visus miltus, gabaliukais pjaustytą šaltą sviestą, beriam druską ir viską trinam rankomis, kad sviestas pasiskirstytų. Vieną trynį atidedame (naudosim vėliau) ir abu kiaušinius (1 kiaušinis + 1 baltymas) įmušame į tešlą. Dedame grietinę. Minkom, kol tešla nebelips prie rankų. Dedam pusvalandžiui į šaldytuvą.

Pasidarom įdarą:

Sprandinę supjaustome nedideliais gabaliukais. Dedame šiltą sviestą, smulkiai supjaustytus svogūnus, pilame šlakelį vandens, beriame druskos, pipirų, prieskonių ir viską labai gerai išmaišome. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

Traukiam tešlą iš šaldytuvo ir dviem galimais būdais pasidarom vienodų apskritimų: kočiojame tešlą ir išspaudžiame su dubenėliu (~15 cm skersmens) apskritimus arba iš tešlos pasidarome vienodo dydžio kamuoliukus, juos paspaudžiam ranka ir iškočiojame.

Į paruoštus apskritimus dedame po maždaug šaukštą paruošto įdaro.

Formuojam kibinus pirštais užsukdami sujungtus apskritimo kraštus.

Kibinus šalia vienas kito sudedame į skardą – skardos niekuo netepam, nes tešla ir taip riebi.

Atidėtą kiaušinio trynį išplakame su šlakeliu vandens ir juo ištepam kibinų paviršius.

Kepame 25-30 min.

Mano išsaugoti straipsniai