Gerai sunokusius persimonus skanu valgyti vienus, tačiau jeigu turite atliekamų ir svarstote, ką pagaminti, skubame į pagalbą.
Kuo yra naudingi persimonai, rašėme kitame mūsų straipsnyje, kviečiame prisiminti:
Tai, ko nežinojome apie naudinguosius persimonus
Šiandien atrinkome 3 receptus su persimonais, kuriuos siūlome išbandyti.
Reikia:
Salotų lapų;
2 persimonų;
1 mažas pankolis;
Padažui:
1 bananas;
5 šaukštai aliejaus;
2 šaukštai citrinos sulčių;
1 arbatinis šaukštelis garstyčių;
1 arbatinis šaukštelis medaus;
petražolių;
druskos, pipirų.
Salotų lapus nuplauti ir nusausinti, tada – susmulkinti. Nuluptus persimonus supjaustyti gabaliukais (šiuo atveju tinkamiausi nepernokę). Pankolio šaknį smulkiai sutarkuoti, ir viską sumaišius sudėti į indą.
Dabar ruošiame padažą. Tam reikia labai gerai sunokusio banano, kurį sutriname ir sumaišome su kitomis sudedamosiomis dalimis. Viską gerai išmaišome. Medaus dėkite tik tuo atveju, jei paragavę matysite, kad nepakanka banano saldumo. Kas mėgsta valgyti aštriau, gali naudoti aštresnes dižono garstyčias.
Jeigu šias salotas norėsite patiekti kaip pagrindinį patiekalą, į jas galima papildomai įdėti keptų vištienos krūtinėlių su kariu, avies sūrio gabalėlių.
Persimonų ir ananasų marmeladas
Reikia:
1 ananaso;
4 persimonų;
500 g uogienei skirto cukraus;
200 ml apelsinų sulčių;
1 citrinos sulčių.
Ananasą ir persimonus supjaustyti mažais gabaliukais, citrinos sulčių įdėti pagal savo skonį, įpilti cukrų, apelsinų sultis ir užvirti. Jeigu norite labai vientisos uogienės masės, sutrinkite vaisius trintuvu dar iki virimo. Pavirkite penkias minutes, nukoškite, jei skysčio bus per daug, ir – skanaus!
Jogurtas su persimonais
Reikia:
2 sunokusių persimonų;
Indelio natūralaus skonio jogurto.
Nulupti persimonus, sutrinti trintuvu iki vientisos masės ir sumaišyti su jogurtu.