Geriausiai troškulį malšina vanduo, jo pirmiausia ir reikėtų siūlyti mažiesiems, kai jie ištrokšta karštą dieną. Tačiau jei ketinate pagaminti ypatingą gėrimą, kuriuo vaišinsite šeimą ar draugus, skubame jums į pagalbą ir pateikiame 6 sveikų ir lengvai pagaminamų gėrimų receptus.
Žaliasis lasis
Reikia:
- Ryšulėlio citrininės melisos;
- 3 stiebų krapų;
- 1 apelsino;
- 250 gramų natūralaus jogurto;
- 200 ml pieno;
- 2 valgomųjų šaukštų klevų sirupo.
Žoleles nuplaukite, nuskabykite krapų lapelius nuo stiebo. Apelsiną nuplaukite ir išspauskite iš jo sultis. Sultis, jogurtą, pieną, žoleles labai gerai išplakite ir pagardinkite klevų sirupu. Pilstykite į stiklines ir skanaukite. Gerti iš karto, ilgai nelaikyti. Papuošti ant viršaus krapais.
Vynuogių naminis limonadas
Reikia:
- 2 citrinų;
- 5 pakelių plikomos arbatos, pavyzdžiui, obuolių skonio;
- 1 litro vynuogių sulčių;
- 1 valgomojo šaukšto agavų sirupo;
- 500 ml gazuoto mineralinio vandens.
Citrinas nuplaukite ir išspauskite jų sultis. Arbatos pakelius užpilkite litru verdančio vandens, palaikykite, kad pritrauktų, o tada – atvėsinkite. Viską sumaišykite, pagardinkite agavų sirupu ( jei jo neturite, tiks cukraus sirupas – cukrus, ištirpintas vandenyje). Skanaus.
Oranžinis kokteilis
Reikia:
- 300 ml šviežiai išspaustų apelsinų sulčių;
- 100 ml ananasų sulčių;
- 3 valgomųjų šaukštų mango sirupo;
- 200 ml pieno;
- 4 rutuliukų vanilinių ledų.
Apelsinų sultis, ananasų sultis, mango sirupą ir pieną įdėkite į kokteilinę ir išplakite. Išpilstykite gėrimą į stiklines, tada įdėkite į kiekvieną iš jų po rutuliuką vanilinių ledų.
Šalta arbata su imbieru
Reikia:
- 4 pakelių mėgstamos vaisinės arbatos (obuolių, citrinų, vyšnių);
- 1 gabaliuko imbiero (maždaug 4 cm);
- 2 valgomųjų šaukštų cukraus;
- šiek tiek citrinos sulčių;
- 1 citrinos.
Nulupkite imbierą ir kartu su arbatos pakeliais užpilkite maždaug 1,5 l vandens kiekiu. Palikite 5 minutėms, pasaldinkite. Kai pritrauks ir atvės, nukoškite bei išpilstykite į stiklines. Į kiekvieną įspauskite citrinos sulčių. Citriną supjaustykite ir įmeskite po keletą gabalėlių į gėrimą.
Kokosinis pieniškas kokteilis
Reikia:
- 2 prinokusių bananų;
- 200 g ananaso (gali būti ir konservuoti);
- 250 ml kokosų pieno;
- 1 valgomojo šaukšto cukraus;
- šiek tiek vanilinio cukraus;
- cinamono pabarstymui.
Bananus nulupkite ir supjaustykite stambiais gabalais. Ananasus irgi (jei jie švieži, o ne konservuoti). Į plakiklį įdėkite visus vaisius, kokosų pieną, cukrų, vanilę ir suplakite. Supilstę į stiklines ant viršaus pabarstykite cinamono.
Braškių ir bananų kokteilis
Reikia:
- 200 g braškių (gali būti šviežios arba šaldytos);
- 1 prinokusio banano;
- 1 prinokusios kriaušės;
- 100 ml vynuogių sulčių.
Braškes nuplaukite, bananus ir kriaušes nulupkite, iš pastarųjų pašalinkite sėklas. Supjaustykite vaisius, sudėkite į plaktuvą, įpilkite sulčių ir viską išplakite. Jei kokteilis yra per tirštas, atitinkamai įpilkite daugiau sulčių.