Labai skanūs, minkšti bei purūs varškėtukai. Būtent tokie, kokius labiausiai mėgsta mažiausieji šeimos nariai.
Jums reikės:
500 gr varškės (geriau riebesnė)
8 v. š. miltų
2 vnt. kiaušinių
2 v. š. cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
šiek tiek aliejaus
Paruošimo eiga:
1. Varškę pertrinkite elektriniu trintuvu, kad varškėčiai gautųsi purūs. Į varškės masę supilkite cukrų, vanilinį cukrų, druską. Įmuškite kiaušinius ir gerai viską išmaišykite. Tuomet suberkite miltus ir vėl permaišykite.
2. Tešla turi būti nelimpanti prie rankų ir lengvai besiformuojanti. Ją susukite į dešrą ir supjautykite gabaliukais. Truputį palyginkite, kad gautųsi varškėtukų forma.
3. Kepkite įkaitintoje, aliejumi išteptoje, keptuvėje. Kepti reikėtų iš abiejų pusių. Rekomenduojama valgyti su grietine arba jogurtu bei pabarsčius cukraus pudra.
Skanaus!