JUS PASITINKA ATSINAUJINĘS TAVO VAIKAS
Dienos receptas: ryškiaspalvė sriuba su citrina ir imbieru

Dienos receptas: ryškiaspalvė sriuba su citrina ir imbieru

Žiemos sezonas po truputį žengia į antrąją savo pusę: vis dar tenka dorotis su tamsiais rytais ir prailgusiais vakarais, tad nuotaiką ir organizmą gerinti verta gardžiais, šildančiais bei spalvingais patiekalais. Pristatome morkų sriubą su imbieriu ir citrina, kuri bus ne tik skani, bet ir stiprins imunitetą.

Morkų sriuba su imbieru ir citrina 

Sriubai reikės:

Šiek tiek imbiero šaknies;

200 ml pasterizuotos grietinėlės;

1 vnt. citrinos sulčių ir žievelės;

500 g morkų;

1 vnt. svogūno;

2 v. š. alyvuogių aliejaus;

800 ml vandens;

3 v. š. koncentruoto vištienos sultinio;

Pagal skonį druskos ir pipirų;

100 ml graikiško jogurto be priedų;

200 g skrebučių ir krutonų;

Patiekimui petražolių. 

Gaminimo eiga: 

  1. Imbierą nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Nuplaukite ir nutarkuokite citrinos žievelę. Išspauskite 2 šaukštus citrinos sulčių.
  2. Puode užvirkite grietinėlę kartu su imbieru ir citrinos žievele. Nuimkite nuo kaitros ir atidėkite į šalį.
  3. Morkas nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.
  4. Keptuvėje aliejuje pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Suberkite morkas ir pakepinkite dar minutę. 
  5. Supilkite vandenį ir sultinį. Virkite lėtai, uždengę, kol morkos suminkštės, apie 20 minučių.
  6. Sutrinkite sriubą iki vientisos masės. Grietinėlę supilkite į sriubą. Užvirinkite ir pagardinkite druska, pipirais ir 1-2 šaukštais citrinos sulčių.
  7. Sriubą patiekite giliose lėkštėse. Ant viršaus uždėkite jogurtą ir skrebučius. Papuoškite petražolėmis ir šiek tiek alyvuogių aliejaus.

author avatar
super_admin
Mano išsaugoti straipsniai

SKAITOMIAUSI