Picą mėgsta visi, todėl kviečiame pasigaminti šią lengvai paruošiamą itališką picą, kurią pamils visi šeimos nariai.
Jums reikės:
- 150 g mielinės tešlos
- 60 g veganiško fermentinio sūrio
- 1 nedidelio svogūno
- 4–6 pievagrybių
- Keleto bazilikų ir šalavijų lapelių
- 3 šaukštų pomidorų padažo
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
- Iškočiokite tešlą, aptepkite ją padažu.
- Suberkite ant tešlos sukapoto baziliko lapelius, dėkite 30 g gabaliukais supjaustyto sūrio.
- Svogūną supjaustykite žiedais, pievagrybius griežinėliais.
- Juos suvilgykite druska, juodaisiais pipirais ir aliejumi, viską išmasažuokite rankomis, kad aliejus tolygiai pasiskirstytų.
- Dėkite ant paruošto picos pado. Suberkite likusį pjaustytą sūrį.
- Pavilgykite šalavijų lapelius aliejuje ir dėkite ant sūrio.
- Užberkite šiek tiek juodųjų pipirų.
- Dėkite picą į orkaitę ir kepkite 210 °C temperatūroje apie 15 minučių, kol gražiai apskrus.
Skanaus!