Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!

Lietiniai su varške: klasikinis receptas, kuris visada pavyksta

Lietiniai blynai su varške / Shutterstock
Lietiniai blynai su varške / Shutterstock

Lietiniai – tai vienas universaliausių patiekalų, kuriais mėgaujasi tiek maži, tiek dideli. Jie gali būti patiekiami saldūs arba pikantiški, tačiau bene populiariausias pasirinkimas – lietiniai su varške. Šis receptas ne tik paprastas, bet ir labai skanus, tinkantis tiek pusryčiams, tiek desertui ar net lengvai vakarienei.

Ingredientai lietiniams

  • 2 kiaušiniai
  • 500 ml pieno
  • 200 g miltų
  • 1 valg. šaukštas cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • 2 valg. šaukštai aliejaus (tešlai ir kepimui)

Ingredientai įdarui

  • 400 g varškės
  • 1 kiaušinis
  • 2–3 valg. šaukštai cukraus (pagal skonį)
  • 1 a. šaukštelis vanilinio cukraus
  • 2 valg. šaukštai grietinės (nebūtina, bet suteikia kremiškumo)

Gaminimo eiga

  1. Tešlos paruošimas.
    Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir gerai išplakite. Po truputį supilkite pieną, maišydami įsijokite miltus, kad nesusidarytų gumuliukų. Galiausiai įmaišykite aliejų. Tešla turi būti skysta, priminti grietinėlę.
  2. Blynų kepimas.
    Keptuvę įkaitinkite, patepkite trupučiu aliejaus ir pilkite po samtį tešlos. Kiekvieną blyną kepkite po 1–2 minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  3. Įdaro paruošimas.
    Varškę sutrinkite šakute arba elektriniu trintuvu. Įmuškite kiaušinį, įberkite cukraus, vanilinio cukraus, įmaišykite grietinę. Masė turi būti vientisa, kreminė.
  4. Lietinių paruošimas su įdaru.
    Ant kiekvieno lietinio dėkite po šaukštą varškės įdaro, sulankstykite į vokelį arba susukite.
  5. Patiekimas.
    Lietinius galima dar kartą lengvai pakepinti keptuvėje su sviestu arba pašauti kelioms minutėms į orkaitę, kad apskrustų. Patiekite su grietine, uogiene ar šviežiomis uogomis.
Lietiniai blynai su varške / Shutterstock
Lietiniai blynai su varške / Shutterstock

Patarimai

  • Norint šventiškesnio varianto, lietinius galima užpilti grietinės ir kiaušinio plakiniu bei šauti į orkaitę – gausite tarsi apkepą.
  • Jei mėgstate saldžiau, į varškės įdarą galima įdėti razinų ar smulkintų džiovintų abrikosų.
  • Lengvesnei versijai cukrų galima pakeisti medumi ar agavų sirupu.