Avižiniai dribsniai pusryčiams – vienas populiariausių pasirinkimų: vieni brinkina juos per naktį ir valgo su įvairiais priedais, kiti verda košę.
Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kad naudingiausia rinktis viso grūdo kruopas arba dribsnius, o tokia avižinė košė, pagardinta banano gabalėliais ir keletu riešutų, yra ne tik sveikas, bet ir pigus pasirinkimas dienos pradžiai.
Daugelis rytui renkasi kruopų dribsnius, nes jie greitai paruošiami, tad net skubantys neišeina iš namų nepapusryčiavę. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pataria rinktis visagrūdžius dribsnius – ypač tiems, kurie turi labai jautrią virškinimo sistemą: „Neturintys tokių nusiskundimų ir norintys rinktis sveikatai palankiausią variantą, gali lengvai ir greitai pasiruošti viso grūdo avižų kruopas. Užtenka jas iš vakaro užmerkti vandenyje, o iš ryto vos kelias minutes pavirti.“
Kepta avižinė košė su bananais ir riešutais pieno padaže
Patiekalui reikės:
2 bananų, perpjautų išilgai per pusę – bananai
100 g avižinių dribsnių – avižiniai dribsniai
150 ml pasirinkto pieno – pienas
¼ šaukštelio cinamono;
saujelės graikinių riešutų, pasmulkintų.
Kaip gaminti:
- Įkaitinkite orkaitę iki 170 C/ 190 C su ventiliatoriumi. Sutrinkite vieną banano puselę, sumaišykite ją su avižiniais dribsniais, cinamonu, pienu, 300 ml vandens, žiupsneliu druskos ir supilkite į kepimo indą.
- Ant viršaus sudėkite likusias bananų puseles ir pabarstykite graikiniais riešutais.
- Kepkite 20–25 minutes, kol avižos taps kreminės ir sugers didžiąją dalį skysčio.
Skanaus!