Tęsiantis uogų sezonui – skanus ir nesunkiai pagaminamas uogų pyragas.
Reikės:
1.5 stiklinės miltų (aš naudojau speltos);
1 a.š. kepimo miltelių;
3 kiaušinių;
80 g kambario temperatūros sviesto;
0.5 vanilinės ankšties grūdelių;
1 stiklinės cukraus (naudojau rudąjį);
0.5 stiklinės grietinės;
100-150 g uogų. (Pyragas, kurį matote nuotraukoje buvo keptas iš serbentų, tačiau tinka bet kokios kitos uogos).
Išplakame sviestą su cukrumi ir kiaušiniais iki purios masės.
Dedame vanilinės ankšties grūdelius, grietinę ir toliau plakame.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir persijojame, lėtai beriame į jau suplaktus kitus produktus ir viską išmaišome.
Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi ir pilame tešlą, ant viršaus beriame uogas.
Orkaitę įkaitiname iki 170°, kepame 30-40 min, kol bus gražios auksinės spalvos (laikas priklauso nuo jūsų orkaitės, todėl geriau tikrinti) .
Labai skanu su pienu.
Skanaus!