JUS PASITINKA ATSINAUJINĘS TAVO VAIKAS
Dienos receptas: velykiniai melionų iešmeliai

Dienos receptas: velykiniai melionų iešmeliai

Kai kuriose kultūrose geltonasis melionas laikomas sėkmės ir klestėjimo simboliu, tad ir lietuviškam Velykų stalui šis vaisius – neprošal. Jis ne tik atliks simbolinę funkciją, bet bendram vaišių stalui suteiks daugiau spalvų bei atgaivins įvairių patiekalų gausoje. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad pasirinkus skanauti geltonojo meliono, praturtinsime savo organizmą įvairiais mineralais bei vitaminais C ir K.

Pikantiški užkandžių iešmeliai su melionais

Iešmeliams reikės:

½ geltonojo meliono;

12 vnt. baziliko lapelių;

Pakelio mocarelos rutuliukų;

12 vnt. vytinto kumpio „prosciutto” gabaliukų;

Šiek tiek balzaminio kremo.

Gaminimo eiga:

  1. Nulupkite melioną ir pašalinkite sėklas. Iš meliono išskobkite 24 rutuliukus.
  2. Surinkite iešmelius: užmaukite meliono rutuliuką, baziliko lapelį, mocarelos rutuliuką, vytinto kumpio gabaliuką ir antrą meliono rutuliuką.
  3. Keliais šlakeliais apliekite paruoštus iešmelius balzaminiu kremu.

Skanaus!