Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!

Pomidorų sriuba – klasikinis patiekalas, kuris visada sušildo

pomidorinė
Pomidorų sriuba / Shutterstock

Pomidorų sriuba – tai vienas universaliausių patiekalų, kurį mėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji. Ji yra lengva, gaivi, tačiau kartu soti ir aromatinga. Ši sriuba gali būti ruošiama įvairiais būdais – nuo paprasto kasdienio recepto iki gurmaniškos versijos su keptomis daržovėmis ar prieskoninėmis žolelėmis.

Kodėl verta rinktis pomidorų sriubą?

  • Sveika – pomidorai gausūs vitamino C, kalio ir antioksidanto likopeno.
  • Lengvai virškinama – tinka tiek pietums, tiek lengvai vakarienei.
  • Įvairi – ją galima ruošti tiek su šviežiais, tiek su konservuotais pomidorais, gardinti makaronais, ryžiais ar net lęšiais.
  • Sezoninė – vasarą ypač skanu gaminti iš šviežių pomidorų, žiemą – naudoti konservuotus ar pomidorų tyrę.

Pagrindinis receptas (4 porcijoms)

Ingredientai:

  • 1 kg prinokusių pomidorų (arba 2 skardinės konservuotų pomidorų),
  • 1 svogūnas,
  • 2 skiltelės česnako,
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
  • 500 ml daržovių sultinio,
  • druska, pipirai, cukraus žiupsnelis,
  • šviežios bazilikų arba petražolių lapelių papuošimui.

Gaminimo eiga:

  1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite, pakepinkite aliejuje, kol taps auksiniai.
  2. Sudėkite supjaustytus pomidorus, įpilkite truputį cukraus (jis subalansuoja rūgštumą).
  3. Supilkite daržovių sultinį, virkite apie 15–20 minučių.
  4. Sutrinkite sriubą blenderiu iki vientisos konsistencijos.
  5. Pagardinkite druska, pipirais, patiekite su šviežiomis žolelėmis.
pomidorinė
Pomidorų sriuba / Shutterstock

Galimi priedai ir variacijos

  • Su grietinėle – sriuba tampa švelnesnė ir kremiška.
  • Su makaronais arba ryžiais – suteikia daugiau sotumo.
  • Su keptomis paprikomis ar morkomis – dar daugiau skonio ir spalvų.
  • Šalta versija – gazpacho – vasaros karščiams puikiai tinkantis gaivus patiekalas.

Patiekimo idėjos

  • Pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu.
  • Patiekite su skrudinta duona arba česnakinėmis skrebučiais.
  • Gardinkite alyvuogių aliejumi ar šlakeliu pesto padažo.

Ar patiko straipsnis?