Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!

Vištiena grietinėlės padaže: kremiškas patiekalas visai šeimai

Vištiena grietinėlės padaže

Vištiena grietinėlės padaže – tai vienas iš tų patiekalų, kurie visuomet pavyksta. Ji yra švelni, sotinanti, tačiau neapsunkina. Šį patiekalą galite patiekti tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui. Kreminis padažas puikiai dera su bulvėmis, ryžiais ar makaronais, todėl tokia vištiena taps universaliu pasirinkimu.

Ingredientai

  • 500 g vištienos filė arba šlaunelių be kaulo
  • 200 ml grietinėlės (30 % rieb.)
  • 1 svogūnas
  • 2–3 česnako skiltelės
  • 2 valg. šaukštai aliejaus arba sviesto
  • 100 ml vištienos sultinio arba vandens
  • Druska, pipirai pagal skonį
  • Šviežios petražolės ar krapai papuošimui

Gaminimo eiga

  1. Vištienos paruošimas.
    Vištieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Pabarstykite druska, pipirais.
  2. Kepimas.
    Keptuvėje įkaitinkite aliejų arba sviestą, sudėkite vištieną ir apkepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus.
  3. Daržovių pridėjimas.
    Į tą pačią keptuvę suberkite smulkintą svogūną ir česnaką, pakepinkite, kol suminkštės ir paskleis malonų aromatą.
  4. Padažo gaminimas.
    Supilkite vištienos sultinį, pavirkite kelias minutes. Tada supilkite grietinėlę, sumažinkite kaitrą ir troškinkite apie 10–15 minučių, kol padažas sutirštės.
  5. Patiekimas.
    Pabarstykite smulkintomis petražolėmis arba krapais. Patiekite su bulvių koše, ryžiais ar makaronais.
Vištiena grietinėlės padaže
Vištiena grietinėlės padaže / Shuttesrstock

Patarimai

  • Skonį galite praturtinti įdėję šviežių pievagrybių ar tarkuoto sūrio į padažą.
  • Jei norite lengvesnio varianto, naudokite 10–15 % riebumo grietinėlę.
  • Norint šventiškesnio skonio, galite įdėti šlakelį baltojo vyno.

Ar patiko straipsnis?