Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Ruošiamės žiemai: raudonųjų serbentų drebučiai

Ruošiamės žiemai: raudonųjų serbentų drebučiai

Jeigu svarstote, ką daryti su raudonųjų serbentų derliumi, kviečiame išbandyti mamų tinklaraštininkių receptą.

raudonieji serbentai
Raudonieji Serbentai

Gaminimas:

  • Uogas atskirti nuo kotelių.
  • Nuplautas palikti, kad nuvarvėtų.
  • Tada išspausti per marlę, panašiai kaip bulves cepelinams.
  • Kauliukus išmesti, o gautas sultis pilti į puodą.
  • Sumaišyti su cukrumi (santykis maždaug 1:1) ir užvirus pavirinti 15-20 min.
  • Pravėsusį, bet dar šiltą sirupą supilstyti į paruoštus stiklainius ir neuždengus palikti kol visai atvės.

Tinka kaip uogienė prie blynų, apkepų, paskaninti ledus arba galima pasidaryt tiek karštą tiek šaltą gėrimą.

Zita

šaltinis: www.mamukynas.lt

Mano išsaugoti straipsniai