JUS PASITINKA ATSINAUJINĘS TAVO VAIKAS
Dienos receptas: varškės apkepas su bananais

Dienos receptas: varškės apkepas su bananais

Apkepą galima patiekti su graikišku jogurtu sumaišytu su trintomis avietėmis. Patiekalas yra sveikas, sotus, lengvai pagaminamas, todėl vaikai jį mielai suvalgys.

INGREDIENTAI  

  • 1 kg varškės
  • 2 stiklinių bolivinės balandos virtos
  • 3 bananų
  • 8 kiaušinių
  • 250 g razinų
  • 1 žaliosios citrinos
  • 1 v. š. lydyto sviesto
  • 0,5 a. š. džiūvėsėlių
  • 1 žiupsn. druskos
  • vanilės ekstrakto pagal skonį

GAMINIMO ŽINGSNIAI 

  1. Perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame nakčiai.
  2. Ryte praplauname, pasūdome ir užverdame.
  3. Išjungiame viryklę ir paliekame brinkti. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  4. Razinas užmerkiame vandenyje.
  5. Nutarkuojame citrinos žievelę ir išspaudžiame sultis.
  6. Į trintuvą sudedame: varškę, bananus, vanilę, druską, citrinos sultis ir nutarkuotą žievelę, 1 kiaušinį ir viską gerai ištriname iki vientisos konsistencijos.
  7. Į masę įmaišome išbrinkusias kruopas, nusunktas razinas, likusius kiaušinius ir viską gerais išmaišome.
  8. Gautą tešlą sukrečiame į lydytu sviestu pateptą ir džiūvėsėliais apibarstytą kepimo formą.
  9. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.

Skanaus!