Yra žmonių, kurie gyvenimo neįsivaizduoja be šokolado. O dar geriau, jei šokoladas nugula ir įvairių gaminamų desertų receptuose. Tačiau kaip taisyklingai naudoti šį ingredientą, kad skonis būtų maksimaliai skanus?
Patarimais dalinasi šokolado karaliene vadinama kulinarė iš Amerikos Alice Medrich.
1. Rinkitės bent 60 proc. šokoladą.
Šiais laikais parduotuvėse galima rasti pačių įvairiausių šokoladų. Deja, ne visi jie tinka kepiniams. Nors gali pasirodyti, kad tam tikras šokoladas puikiai tiks pyragui, visgi, geriausia rinktis 60 proc. šokoladą.
2. Ieškokite didesnio riebumo kakavos miltelių.
Pirkdami kakavos miltelius, nesvarbu, ar tai būtų natūralūs, ar kitaip apdoroti, rinkitės tuos, kuriuose yra didesnis riebalų kiekis. Riebalų kiekis vis tiek bus gana mažas (greičiausiai nuo 0,5 iki 1,5 gramo viename šaukšte), bet kuo didesnis riebalų kiekis, tuo daugiau kakavos sviesto ir tuo sodresni kakavos milteliai.
3. Pyragams geriau naudoti kakavos miltelius, o ne šokolado plyteles.
Brauniai gali būti kepami įvairių formų ir dydžių, bet jei jums patinka, kai ant jų yra traški, vaflį primenanti plutelė, turėtumėte ruošti receptą, kuriame būtų naudojami kakavos milteliai.
4. Naudokite šokolado plyteles, o ne žirnelius.
Šokolado traškučiai/žirneliai buvo sukurti tam tikram tikslui: išlaikyti formą, kai yra kepami sausainiai ir kiti skanėstai. Tai reiškia, kad jie tinkamai neištirps arba nesusimaišys į tešlą.
5. Šokoladui lydyti naudokite vandens vonelę.
Yra daugybė būdų, kaip ištirpinti šokoladą, tačiau vandens vonia yra patikimiausia. Tiesiog užvirinkite vandenį puode ir sudėkite šokoladą į karščiui atsparų dubenį. Skirtingai nei naudojant dvigubą katilą ar mikrobangų krosnelę, tai leidžia stebėti procesą, todėl išvengsite šokolado sudegimo.