PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS

Kaip namuose pasigaminti tikro karšto šokolado iš kakavos? Paprastas ir jaukus receptas

Karštas šokoladas
Karštas šokoladas / Shutterstock

Ruduo Lietuvoje – tai metas, kai vis dažniau norisi susisukti į šiltą pledą, klausytis lietaus barbenimo į palangę ir rankose laikyti garuojantį puodelį kažko ypatingo. Kad ir kaip bebūtų, ruduo – jau už mėnesio… Karštas šokoladas – tai ne tik gėrimas, bet ir ritualas, primenantis vaikystę, Kalėdas ir jaukius vakarus su artimaisiais. Jei manote, kad gardų karštą šokoladą galima gauti tik kavinėje ar iš parduotuvinio miltelių pakelio – klystate. Šiandien parodysime, kaip visai paprastai, naudojant natūralią kakavą, susikurti tikrą skonio stebuklą savo virtuvėje.


Reikės (2 porcijoms):

  • 2 šaukštelių nesaldintos kakavos miltelių
  • 2 šaukštelių cukraus (galite reguliuoti pagal skonį)
  • 1,5 puodelio pieno (apie 375 ml – tinka ir augalinis: avižų, migdolų, sojų)
  • Žiupsnelio druskos
  • 1/4 šaukštelio vanilės ekstrakto (nebūtina, bet suteikia papildomo jaukumo)
  • Gabalėlio juodo šokolado arba 1 šaukšto šokolado drožlių (papildomam tirštumui ir skoniui)
Karštas šokoladas
Karštas šokoladas / Shutterstock

Gaminimo eiga:

  1. Sumaišykite sausus ingredientus.
    Į nedidelį puodą suberkite kakavą, cukrų ir žiupsnelį druskos. Šie trys ingredientai sukuria pagrindinį skonį – saldų, bet ne per saldų, su malonia kakavos kartumele.
  2. Įpilkite šiek tiek pieno ir išmaišykite.
    Supilkite apie 2–3 šaukštus pieno ir maišykite, kol gausite vientisą masę be gumuliukų. Tai svarbus žingsnis – taip išvengsite kakavos miltelių sulipimo vėliau.
  3. Užvirkite.
    Supilkite likusį pieną ir šildykite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami. Kai tik pradeda kilti pirmieji burbuliukai – sumažinkite ugnį.
  4. Įdėkite šokolado.
    Jei naudojate šokolado gabalėlį ar drožles – įmaišykite dabar. Jis suteiks gėrimui tirštumo ir gilesnio skonio. Maišykite, kol visiškai ištirps.
  5. Pagardinkite vanile.
    Nukelkite nuo ugnies ir įlašinkite vanilės ekstrakto. Tai – paskutinis akcentas, suteikiantis jaukumo aromatą ir papildomą šilumos jausmą.

Patiekimas ir idėjos:

Klasika: patiekite su šviežiai plakta grietinėle ar zefyriukais.
Prieskonių mėgėjams: įberkite žiupsnelį cinamono ar net kajeno pipirų – šiek tiek aitrumo puikiai dera su kakava.
Veganiška versija: naudokite augalinį pieną ir augalinės kilmės šokoladą.



Įdomūs video:

Mano išsaugoti straipsniai