Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
Dienos receptas: lengvai pagaminami kreminiai mėlynių ir citrinų putėsiai

Dienos receptas: lengvai pagaminami kreminiai mėlynių ir citrinų putėsiai

Paragavę šių putėsių, iš tiesų, negalėsite jų atsivalgyti. Jų sodrus skonis bei kerinti spalva – sužavės ne tik mažuosius smaližius, bet ir jų tėvelius. Šie puodeliai padengti sviestiniais sausainių trupiniais, plaktais mėlynių-citrinų putėsiais ir parduotuvėje pirktomis uogomis. Desertas paruošiamas greičiau nei per 15 minučių. Štai kaip pasigaminti itin kreminius mėlynių ir citrinų putėsius, nuo kurių apsilaižysite pirštus!

Jums reikės:

  • 1 vidutinio dydžio citrina
  • 18–20 vanilinių vaflių sausainių
  • 2 šaukštai nesūdyto sviesto
  • 2 žiupsneliai druskos
  • saujelė liofilizuotų mėlynių (apie 1/2 puodelio)
  • 1/2 puodelio cukraus
  • 3/4 puodelio šviežių mėlynių papuošimui
  • 1 1/2 puodelio šaltos riebios grietinėlės

Gaminimo eiga:

  1. Smulkiai nutarkuokite citrinos žievelę. Išspauskite 1 v.š. citrinos sulčių.
  2. Į didelį maišelį su užtrauktuku (tinka šaldymo maišeliai) sudėkite sausainius. Uždarykite maišelį ir sutrinkite sausainius kočėlu į smulkius trupinius.
  3. Vidutinėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite 2 šaukštus nesūdyto sviesto. Supilkite trupinius ir įberkite žiupsnelį druskos. Kaitinkite, kol trupiniai apskrus, t. y. apie 2 minutes. Keptuvę nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti, kol gaminsite mėlynių-citrinų putėsius.
  4. Į virtuvinio kombaino dubenį įdėkite liofilizuotų mėlynių ir 1/2 puodelio cukraus. Apdorokite, kol viskas pavirs į miltelius.
  5. Įpilkite pusę citrinos žievelės (likusį pasilikite papuošimui), citrinos sultis, grietinėlės sūrį, 3/4 puodelio mėlynių ir likusią dalį druskos. Maišykite iki vientisos masės, maždaug 30 sekundžių. Įpilkite 1 1/2 puodelio šaltos riebios grietinėlės ir toliau maišykite. Prireikus sustodami ir nubraukdami dubenėlio šonus, kol putėsiai bus lengvi ir purūs.
  6. Sausainių trupinius padalinkite į 4 stiklines. Perkelkite putėsius į didelį maišelį su užtrauktuku ir nupjaukite vieną apatinį kampą; pusę putėsių supilkite į stiklines (po 1/4 puodelio). Į kiekvieną stiklinę ant putėsių uždėkite 1 kupiną šaukštą mėlynių uogienės ir nedidelio šaukštelio nugarėle paskirstykite juos lygiu sluoksniu. Likusius putėsius užtepkite ant mėlynių uogienės.
  7. Papuoškite citrinos žievele ir šviežiomis mėlynėmis. Patiekite iš karto arba padėkite į šaldytuvą bent 1 valandai, kad patiektumėte atšaldytą.

Mano išsaugoti straipsniai