Savaitgalį su vaikais praleisti gamtoje – džiaugsmas ir mažiems, ir dideliems. Kol vaikai dūks ir skaičiuos boružes pievoje, tėveliai gali išsikepti šašlykų. Štai kokį receptą mums siūlo mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas”.
Šio marinato esmė yra tokia, kad ingredientus reikia dėti būtent tokia eiliškumo tvarka, kaip parašyta. Tai yra būtina, jeigu norite tikrai skanių šašlykų.
Reikės:
3-4 kg kiaulienos sprandinės.
Ją supjaustome 3-4cm storio kubeliais.
Marinuojame:
1) 4-5 a.š. druskos.
2) Juodi pipirai (būtinai stambaus malimo). Jei malsite su malūnėliu, tai reikės 15-20 vnt pipirų.
3) Kalendros – 15-20 vnt.
4) 1/2 a.š. baziliko.
5) Kumino – kiek mažiau nei 1/2 a.š. Nesupainiokite jo su krapais arba su kmynais, lapai panašios išvaizdos.
6) Kelių lauro lapelių.
7) Maltos raudonosios paprikos – 1/2 a.š be kaupo.
8) Svogūnų. Santykis su mėsa turi būti 1:1. Juos supjaustome griežinėliais, nestambiai.
9) Saulėgrąžų aliejus 5-6 v.š. Tinka tik saulėgrąžų, nedėkite alyvuogių, nes skonis bus tikrai ne toks.
10) Viską gerai išmaišykite
11) Citrina: iš 1 vnt. vidutinio dydžio citrinos išspaudžiame sultis. Jokiu būdų nedėkite citrinos anksčiau, nei numatyta recepte, nes mėsa taps guminė.
Dar kartą viską gerai išmaišome, sudedame į puodą, prispaudžiam kuo nors iš viršaus ir paliekame per naktį.
Kepti galima ir orkaitėje, ir keptuvėje, o šašlykinėje ant žarijų bus labai skanu.
Vadovaukitės receptu ir būsite maloniai nustebinti.
Skanaus.
Mama Julija