Lašišos kepsneliai, kuriuos pamėgs visa šeima: greita ir gardi vakarienė

Lašišos kespneliai
Lašišos kespneliai

Kartais parduotuvėje užtenka tik vieno produkto, kad iškart gimtų vakarienės idėja. Taip nutiko ir receptų kūrėjai „Gamink su Audrone“. Pamačius lašišos faršą, iš karto žinojo: vakarienei bus lašišos kepsneliai! Paprasti, sultingi ir be galo skanūs – tokie, kuriuos gamindavau dar prieš kelerius metus.

Ingredientai (apie 8 kepsneliams)

  • 500 g lašišos faršo
  • 1 kiaušinis
  • 3 v. š. džiūvėsėlių
  • 1 nedidelis svogūnas (tarkuotas arba smulkiai pjaustytas)
  • Žiupsnelis druskos
  • Citrinpipirių pagal skonį
  • Džiovintų prieskoninių žolelių (krapų, petražolių ar kitų mėgstamų)
  • Aliejaus kepimui

Gaminimo eiga

  1. Paruoškite masę.
    Į dubenį sudėkite lašišos faršą, įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius, tarkuotą svogūną, prieskonines žoleles, citrinpipirius ir žiupsnelį druskos.
    Viską gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa ir formuojama.
  2. Formuokite kepsnelius.
    Rankomis formuokite nedidelius apvalius arba ovalius kepsnelius. Jei masė per drėgna – įberkite dar šiek tiek džiūvėsėlių.
  3. Kepkite.
    Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir kepkite kepsnelius po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos.
  4. Patiekite.
    Lašišos kepsneliai puikiai dera su virtais ryžiais, bulvių koše ar daržovių salotomis. Ypatingo skonio suteiks grietinėlės arba sūrio padažas – tikras apsivalgymas!
Lašišos kespneliai
Lašišos kespneliai

Patarimas

Jei norite lengvesnio varianto – kepsnelius galima kepti orkaitėje 190 °C temperatūroje apie 20–25 minutes, kol gražiai apskrus.

Šis patiekalas tinka net ir tiems, kurie paprastai nesimėgauja žuvimi – lašišos skonis švelnus, o kepsneliai lieka sultingi ir purūs.