Kartais parduotuvėje užtenka tik vieno produkto, kad iškart gimtų vakarienės idėja. Taip nutiko ir receptų kūrėjai „Gamink su Audrone“. Pamačius lašišos faršą, iš karto žinojo: vakarienei bus lašišos kepsneliai! Paprasti, sultingi ir be galo skanūs – tokie, kuriuos gamindavau dar prieš kelerius metus.
Ingredientai (apie 8 kepsneliams)
- 500 g lašišos faršo
- 1 kiaušinis
- 3 v. š. džiūvėsėlių
- 1 nedidelis svogūnas (tarkuotas arba smulkiai pjaustytas)
- Žiupsnelis druskos
- Citrinpipirių pagal skonį
- Džiovintų prieskoninių žolelių (krapų, petražolių ar kitų mėgstamų)
- Aliejaus kepimui
Gaminimo eiga
- Paruoškite masę.
Į dubenį sudėkite lašišos faršą, įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius, tarkuotą svogūną, prieskonines žoleles, citrinpipirius ir žiupsnelį druskos.
Viską gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa ir formuojama. - Formuokite kepsnelius.
Rankomis formuokite nedidelius apvalius arba ovalius kepsnelius. Jei masė per drėgna – įberkite dar šiek tiek džiūvėsėlių. - Kepkite.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir kepkite kepsnelius po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos. - Patiekite.
Lašišos kepsneliai puikiai dera su virtais ryžiais, bulvių koše ar daržovių salotomis. Ypatingo skonio suteiks grietinėlės arba sūrio padažas – tikras apsivalgymas!

Patarimas
Jei norite lengvesnio varianto – kepsnelius galima kepti orkaitėje 190 °C temperatūroje apie 20–25 minutes, kol gražiai apskrus.
Šis patiekalas tinka net ir tiems, kurie paprastai nesimėgauja žuvimi – lašišos skonis švelnus, o kepsneliai lieka sultingi ir purūs.







