Kai už lango vis dažniau džiugina šiluma – daugeliui norisi gaivesnių, lengviau virškinamų patiekalų. Sugrįžus vasariškiems orams mitybos specialistai ragina rinktis skrandžio neapsunkinančius valgius, pavyzdžiui, daržoves, vaisius, žuvį, įvairias salotas bei pataria vengti itin riebaus kepto maisto, vartoti kuo daugiau vandens. Pasak „Maximos“ subalansuotos mitybos partnerės, dietistės Vaidos Kurpienės, tokiomis dienomis puikiu pasirinkimu gali būti šviežias vaivor...
Trijų vaikų mama Saulė siūlo pasigaminti skanią agurkų ir lašišų užkandėlę....
Domėdamasi, kaip paskatinti metinuką valgyti savarankiškai, vienas iš patarimų mane labai sudomino: valgyti kartu su juo tą patį maistą ir rodyti, kaip yra mėgaujamasi maistu bei pačiu valgymo procesu. Paprastai nepaprastas patarimas. Kartais atrodo net neįmanomas, bet pabandyti verta. Taigi, ką galima valgyti kartu su metinuku? Viską – rašo primaitinimo specialistai. Po kelių eksperimentų įsitikinau, kad ne viską....
Trijų vaikučių mama Saulė savo šeimą mėgsta palepinti skaniais patiekalais. Vieną iš jų - pyragą su lašiša bei brokoliais - moteris siūlo pasigaminti ir mūsų portalo skaitytojams....
Lašišą pagardinti galima daugybe įvairių būdų – nuo pikantiškų žolelių iki saldžių marinatų. Pateikiame net 6 būdus, kaip tinkamai ją pagardinti pagal skirtingus marinatus....
Šis patiekalas patiks ir mažam, ir dideliam. Kartu su traškiais lašišų kepsneliais galėsite rinktis norimą garnyrą - ryžius, bulves ar daržoves....
Ne vienas esame girdėję, kad žuvis gerina nuotaiką, stiprina širdį, imunitetą, suteikia energijos, mažina diabeto riziką. Tačiau iki šiol lietuvių mityboje žuvis niekaip nenurungia mėsos. Galbūt viena iš priežasčių – mitai? Su mitybos specialiste Vaida Kurpiene bandysime išsklaidyti mitus apie žuvį vaiko mityboje....