PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
Vištiena
Vištiena

Receptas: kinietiška saldžiarūgštė vištiena

Kinų virtuvė garsėja savo subtiliais ir išskirtiniais skoniais, o saldžiarūgšti patiekalai yra vieni iš populiariausių visame pasaulyje. Šis receptas – klasikinė kinų saldžiarūgštė vištiena, kuri nustebins tiek savo skoniu, tiek paprastumu. Vištiena, apvyniota traškioje tešloje ir apipilta skaniu saldžiarūgščiu padažu, puikiai tiks tiek kasdieniam vakarienei, tiek išskirtinei progai.

Ingredientai (4 porcijoms):

Vištienai:

  • 500 g vištienos krūtinėlės (be odos, supjaustytos 2-3 cm dydžio gabalėliais)
  • 1 kiaušinis
  • 50 g kukurūzų krakmolo
  • 2 šaukštai miltų
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus arba augalinis aliejus kepimui

Saldžiarūgščiam padažui:

  • 3 šaukštai sojos padažo
  • 3 šaukštai obuolių acto arba ryžių acto
  • 3 šaukštai medaus arba cukraus
  • 2 šaukštai kečupo
  • 1 šaukštas ryžių vyno (jei neturite, galite naudoti baltąjį vyną arba šiek tiek citrinos sulčių)
  • 1 šaukštelis tarkuoto imbiero (arba 1 šaukštelis imbiero miltelių)
  • 2 skiltelės česnako (smulkiai supjaustytos arba sutrintos)
  • 1 šaukštelis kukurūzų krakmolo (jei norite, kad padažas būtų tirštesnis)
  • 100 ml vandens

Papildomai:

  • 1 raudonasis pipiras (supjaustytas žiedais, jei norite pikantiškumo)
  • 1 žalias svogūnas (smulkiai supjaustytas)

Paruošimo būdas:

  1. Paruoškite vištieną:
    • Vištienos gabaliukus pabarstykite druska ir pipirais.
    • Atidžiai sumaišykite kiaušinį su 50 g kukurūzų krakmolo ir 2 šaukštais miltų, kol gausite tirštą masę. Jei reikia, galite įpilti šiek tiek vandens, kad tešla būtų šiek tiek tiršta.
    • Apvoliokite vištienos gabaliukus šioje tešloje, kad jie būtų tolygiai padengti.
  2. Kepti vištieną:
    • Keptuvėje įkaitinkite aliejų (apie 2-3 šaukštus), kol jis bus karštas (apie 180°C).
    • Patiekite vištieną į keptuvę po kelis gabalėlius vienu metu ir kepkite iki aukso rudos spalvos ir traškumo, apie 5-6 minutes. Iškepusius gabaliukus padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusausintų aliejus.
  3. Paruoškite saldžiarūgštų padažą:
    • Padažui paruošti, į mažą puodą sudėkite sojos padažą, obuolių actą (arba ryžių actą), medų (arba cukrų), ketchupą, ryžių vyną (arba citrinos sultis), tarkuotą imbierą ir smulkintą česnaką. Užvirinkite, nuolat maišydami.
    • Jei norite tirštesnio padažo, išmaišykite kukurūzų krakmolą su šiek tiek vandens ir supilkite į padažą. Maišykite, kol padažas sutirštės ir taps blizgus (apie 1-2 minutes).
    • Jei padažas per rūgštus arba saldus, galite jį subalansuoti pagal savo skonį – įpilkite daugiau medaus, cukraus arba acto.
  4. Sumaišykite vištieną su padažu:
    • Į paruoštą padažą įdėkite traškius vištienos gabaliukus ir gerai išmaišykite, kad vištiena būtų tolygiai apgaubta padažu.
    • Pasirinktinai galite pridėti supjaustytą raudonąjį pipirą, kad patiekalas būtų šiek tiek pikantiškesnis.
  5. Patiekite:
    • Patiekite kinų saldžiarūgščią vištieną su virtais ryžiais arba makaronais. Papuoškite smulkintais žaliaisiais svogūnais ir šiek tiek sezamo sėklų (jei norite).

Vištiena
Vištiena
Mano išsaugoti straipsniai