PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS

Šokoladiniai keksiukai vaikams – skanus ir lengvas receptas

Keksiukai
Keksiukai

Jei jūsų vaikai mėgsta šokoladą, šie šokoladiniai keksiukai bus tikras džiaugsmas. Jie yra minkšti, drėgni ir, žinoma, pilni šokolado skonio, todėl puikiai tiks kaip užkandis ar net desertas. Be to, juos labai paprasta pagaminti, o su pagalba net ir mažieji gali prisidėti prie kepimo proceso.

Ingredientai:

  • 1 puodelis (240 ml) pieno
  • 1/2 puodelio (120 ml) augalinio aliejaus (arba lydyto sviesto)
  • 1 puodelis (200 g) cukraus
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1 1/2 puodelio (180 g) miltų
  • 1/4 puodelio (30 g) kakavos miltelių
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio sodos
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 1/2 puodelio (100 g) šokolado gabaliukų (naudokite mėgstamą šokoladą, gali būti pieninis arba tamsus)
  • Vanilės ekstraktas – 1 šaukštelis

Instrukcijos:

  1. Paruoškite orkaitę ir formeles.
    Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Paruoškite keksiukų formeles – įdėkite popierinius kepimo įdėklus arba lengvai patepkite aliejumi arba sviestu.
  2. Sumaišykite sausas sudedamąsias dalis.
    Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, sodą ir druską. Gerai išmaišykite, kad visi ingredientai pasiskirstytų tolygiai.
  3. Sumaišykite skystus ingredientus.
    Kitame dubenyje, su elektriniu mikseriu arba šluotele, suplakite pieną, aliejų (arba lydytą sviestą), cukrų ir vanilės ekstraktą. Įmuškite kiaušinius ir plakite, kol masė taps vientisa ir šviesi.
  4. Sujunkite sausus ir skystus ingredientus.
    Po truputį į skystą masę suberkite sausas sudedamąsias dalis ir maišykite, kol viskas susijungs į vientisą tešlą. Svarbu, kad neliktų sausų miltų, bet nenustokite maišyti, kad tešla nebūtų per ilga.
  5. Pridėkite šokolado gabaliukų.
    Į tešlą įmaišykite šokolado gabaliukus. Jei norite, galite naudoti ir šokoladą su riešutais arba mėgstamus saldainius.
  6. Kepkite keksiukus.
    Tešlą atsargiai supilkite į keksiukų formeles, užpildydami jas maždaug 2/3 aukščio. Įdėkite formeles į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 18–20 minučių. Patikrinkite, ar keksiukai iškepę, įsmeigdami į juos medinį pagaliuką – jei jis išeina švarus, keksiukai paruošti!
  7. Atvėsinkite ir mėgaukitės.
    Iškepusius keksiukus išimkite iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti formelėse apie 5 minutes. Tada išimkite juos ir leiskite atvėsti ant grotelių. Mėgaukitės šokoladiniais keksiukais su stikline pieno arba tiesiog taip, kaip jie yra!

Patarimai:

  • Dekoravimas: jei norite, galite papuošti keksiukus papildomais šokolado gabaliukais arba spalvotais pabarstukais. Tai suteiks jiems dar daugiau džiaugsmo!
  • Įvairovė: galite pridėti įvairių uogų (pvz., mėlynių ar aviečių) arba riešutų, kad suteiktumėte keksiukams dar daugiau skonio.
Keksiukas
Keksiukai
Mano išsaugoti straipsniai