Jeigu vaikas dažnai valgo maistą, kurį reikia atkąsti, graužti, pavyzdžiui, vištos blauzdelę, kulšelę, obuolius, kukurūzą ir panašiai, jie tampa dvigubai agresyvesni, negu bendraamžiai, kurie valgo supjaustytą gabaliukais maistą, tokį, kurį belieka įsidėti į burną, sukramtyti ir nuryti....
Mityba
atsitiktinis
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija grįžo prie idėjos nemokamai maitinti visus pradinukus....
Nėštumas – ypatingas laikotarpis kiekvienai moteriai, kurio metu reikia itin rūpintis savo sveikata. Šiuo laikotarpiu būtina galvoti ne tik apie tai, kad kūdikis sklandžiai vystytųsi, tačiau ir apie savo savijautą. Nėštumo metu gydytojai rekomenduoja moterims itin atidžiai rinktis, ką valgyti, ir pakeisti visus neteisingus mitybos įpročius....
Stiprūs plaukai ir tvirti nagai – tai ne tik išorinio grožio, bet ir vidinės sveikatos atspindys. Dažnai ieškome brangių kaukių ar serumų, tačiau pagrindas slypi mityboje.
Šiuolaikiniai žmonės valgo per daug mėsos ir neretai visiškai pamiršta daržoves ir vaisius. Dėl tokių įpročių daugelis suserga lėtinėmis ligomis – širdies ir kraujagyslių, diabetu ir daugeliu kitų. Todėl jau nuo vaikystės būtina valgyti kuo daugiau augalinio maisto ir formuoti tinkamus įgūdžius. „Tačiau kraštutiniam vaikų vegetarizmui – griežtas ne!“– nukerta dietistė, sveikataipalankus.lt įkūrėja Raminta Bogušienė. ...
Specialistės patarė, kaip saugiai grįžti į sportą po tingios žiemos, kaip tinkamai paruošti kūną didesniam fiziniam krūviui, bei atskleidė, kokios dažniausios klaidos daromos sugrįžus į sportą po ilgesnės pertraukos.
Kai vaikas sveikas, jam rekomenduojama valgyti penkis kartus: pusryčius, pietus, vakarienę, o tarp jų - priešpiečius ir pavakarius. Tačiau vaikui sunegalavus, mitybos režimas, nori nenori, ima ir sutrinka. Ką reikėtų žinoti apie sergančių mažylių slaugą ir valgydinimą?...
Prasidėjo braškių sezonas. Parduotuvių lentynos ir turgūs lūžta nuo braškių ir dažna mama ar močiutė neša namo raudonas gardžiai kvepiančias uogas....
Putpelių kiaušiniai – tai mažytės, tačiau labai vertingos maisto medžiagos, kurios teikia daugybę naudos sveikatai.
Daugiau jokio turinio