Šviežių uogų sezonas netrukus pasibaigs, bet jomis mėgautis galime ne tik vasarą. Tereikia žinoti keletą pagrindinių taisyklių, kaip mėgstamiausias uogas sudžiovinti, kad jos būtų ne tik gardžios, bet ir išlaikytų kuo daugiau naudingųjų savybių....
uogos
Seniausias
Vasara kvepiančių uogų norisi visais metų laikais. Žemuogių, braškių, serbentų, mėlynių ilgesį malšiname iš anksto pasiruoštomis atsargomis: kas atsidaro stiklainį aviečių uogienės, kas iš šaldiklio traukia šaldytas braškes, kas triauškia džiovintas mėlynes. ...
Yra žmonių, valgančių vieną kartą per dieną: ryte pradeda, vakare baigia. Vieni dietologai teigia, kad reikia valgyti 3 kartus per dieną, kiti – 5 kartus. O tarp maitinimų dar siūlomi užkandžiai. Tiesa, užkandžiai netyčia „įsiterpia“ į mūsų gyvenimą, taip sugadindami visą dietos dienotvarkę, kurios atidžiai laikėmės savaitę ar mėnesį. ...
Visose uogose yra įvairių vitaminų, ląstelienos, mineralinių ir kitų medžiagų, todėl tai puiki priemonė stiprinti vaiko sveikatą. Netrukus sulauksime vasaros, o tuo pačiu ir uogų sezono. Tad kokias uogas galima duoti kūdikiams?...
Kaip teigia prekybos tinklo „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė, lyginant skirtingus produktų konservavimo būdus, šaldymas – pats paprasčiausias, maistingumo, skonio ir kvapo savybes mažiausiais keičiantis ir sveikatai palankiausias metodas.
Vasara yra puikus metas susimąstyti apie sveiką mitybą. Vasaros produktai, tokie kaip šviežios daržovės, vaisiai ir uogos, suteikia galimybę maitintis skaniai, sveikai ir įvairiai. Taip pat šis metų laikotarpis yra puiki proga atrasti ir paragauti naujų, sveikų receptų. Nuostabiausia tai, kad vasaros gėrybes dažniausiai mėgsta ir dideli, ir maži, tad paruoštais skanėstais galėsite mėgautis visa šeima. Štai keletas lengvų receptų....
Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu....
Juk norėtųsi valgyti viską, kiek nori ir kada nori, o tuo pačiu išlaikyti normalų KMI ir gražias savo kūno formas. Dažnai dietų specialistai kartoja, kad užkandžiai yra blogis, ir jei valgytumėm 3-5 kartus per dieną, neturėtumėme antsvorio ar papildomų kilogramų problemų. ...
Puikiomis miško uogomis bruknėmis gardžiuotis galima visą žiemą, nes surinktas rugpjūčio-spalio mėnesiais galima išsaugoti šviežias iki pavasario (laikant sausai ir vėsiai). Kai kurios bruknių veislės gali augti ir sode....
Paragavę šių putėsių, iš tiesų, negalėsite jų atsivalgyti. Jų sodrus skonis bei kerinti spalva - sužavės ne tik mažuosius smaližius, bet ir jų tėvelius. Šie puodeliai padengti sviestiniais sausainių trupiniais, plaktais mėlynių-citrinų putėsiais ir parduotuvėje pirktomis uogomis. Desertas paruošiamas greičiau nei per 15 minučių. Štai kaip pasigaminti itin kreminius mėlynių ir citrinų putėsius, nuo kurių apsilaižysite pirštus!...
Sveikiausia, be abejo, valgyti šviežias uogas, tačiau jeigu liko puodelis nesuvalgytų - siūlome mūsų išmėgintą receptą....
Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti....