Tinklaraštininkė Neringa iš „Mokužaisti.lt“ išbandė trijų šaltųjų desertų receptus ir mielai jais dalijasi su mumis....
uogos
atsitiktinis
Vasarą miške prisiskynę uogų ar pievoje prisirinkę vaistinių augalų, tikime, kad jie padės vaikui susirgus....
Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti....
Yra žmonių, valgančių vieną kartą per dieną: ryte pradeda, vakare baigia. Vieni dietologai teigia, kad reikia valgyti 3 kartus per dieną, kiti – 5 kartus. O tarp maitinimų dar siūlomi užkandžiai. Tiesa, užkandžiai netyčia „įsiterpia“ į mūsų gyvenimą, taip sugadindami visą dietos dienotvarkę, kurios atidžiai laikėmės savaitę ar mėnesį. ...
Paragavę šių putėsių, iš tiesų, negalėsite jų atsivalgyti. Jų sodrus skonis bei kerinti spalva - sužavės ne tik mažuosius smaližius, bet ir jų tėvelius. Šie puodeliai padengti sviestiniais sausainių trupiniais, plaktais mėlynių-citrinų putėsiais ir parduotuvėje pirktomis uogomis. Desertas paruošiamas greičiau nei per 15 minučių. Štai kaip pasigaminti itin kreminius mėlynių ir citrinų putėsius, nuo kurių apsilaižysite pirštus!...
Medicinos mokslų daktaras doc. vaistininkas Juozas Vasiliauskas aptaria, kuo naudingos mums ir mūsų vaikams dvi itin populiarios uogos - juodieji serbentai ir avietės....
Šviežių uogų sezonas netrukus pasibaigs, bet jomis mėgautis galime ne tik vasarą. Tereikia žinoti keletą pagrindinių taisyklių, kaip mėgstamiausias uogas sudžiovinti, kad jos būtų ne tik gardžios, bet ir išlaikytų kuo daugiau naudingųjų savybių....
Vasara kvepiančių uogų norisi visais metų laikais. Žemuogių, braškių, serbentų, mėlynių ilgesį malšiname iš anksto pasiruoštomis atsargomis: kas atsidaro stiklainį aviečių uogienės, kas iš šaldiklio traukia šaldytas braškes, kas triauškia džiovintas mėlynes. ...
Ką reikia žinoti apie naudingąsias trešnes: kaip parduotuvėje ar turguje jas išsirinkti kokybiškas; kokių naudingųjų medžiagų jos turi; kiek suvalgyti, kad nepūstų pilvo ir kaip iš trešnių „išvyti“ kirminus?...
Puikiomis miško uogomis bruknėmis gardžiuotis galima visą žiemą, nes surinktas rugpjūčio-spalio mėnesiais galima išsaugoti šviežias iki pavasario (laikant sausai ir vėsiai). Kai kurios bruknių veislės gali augti ir sode....
Išbraidyti vasaros pievas ir „prisivaistažoliauti" – vienas svarbiausių ir labai prasmingas vasaros darbas. Konsultuoja medicinos m. daktaras doc. vaistininkas Juozas Vasiliauskas....
Vasara yra puikus metas susimąstyti apie sveiką mitybą. Vasaros produktai, tokie kaip šviežios daržovės, vaisiai ir uogos, suteikia galimybę maitintis skaniai, sveikai ir įvairiai. Taip pat šis metų laikotarpis yra puiki proga atrasti ir paragauti naujų, sveikų receptų. Nuostabiausia tai, kad vasaros gėrybes dažniausiai mėgsta ir dideli, ir maži, tad paruoštais skanėstais galėsite mėgautis visa šeima. Štai keletas lengvų receptų....