„Velykų boba“ – tai puikus mielinis pyragas, tradiciškai kepamas šv. Velykų šventės proga. Paprastai šio kepinio tešla susideda kiaušinio trynių, miltų, mielių, sviesto ir razinų. ...
Velykos
atsitiktinis
Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!...
Velykos – tradicinė krikščioniška šventė, drauge sveikinamas pavasaris ir džiaugsmingi naujos gyvybės ženklai....
Šios Velykos - kitokios. Turime daugiau laiko, kuomet galime ruoštis ir atsiskleisti. Žurnalo "Tavo vaikas" dizainerė siūlo pamėginti pasigaminti labai paprastas, tačiau nuostabiai gražias dekoracijas....
Artėjant Velykoms, sukame galvas, kaip papuošti namus, kokią naują kiaušinių marginimo techniką išbandyti. Mūsų portalo bičiulė ir rankdarbių meistrė Vaiva Čaplikienė skuba į pagalbą ir siūlo mums visiems dekoruoti Velykų margutį....
Jau rytoj lankysime giminaičius ir džiaugsimės spalvingais velykiniais margučiais....
Nors kiaušiniai yra puikus baltymų šaltinis, svarbu žinoti, kaip juos tinkamai laikyti, kad užtikrintume jų kokybę ir išvengtume galimų sveikatos problemų.
Šventės į žmonių namus neretai atneša ne vien džiaugsmingą šurmulį. Pasiruošimą joms dažnai lydi nerimas ir stresas, kad viskas būtų tvarkinga ir vyktų pagal iš anksto sukurtą planą. ...
Putpelių kiaušiniai – tai mažytės, tačiau labai vertingos maisto medžiagos, kurios teikia daugybę naudos sveikatai.
Etnologas Libertas Klimka sako, kad seniau Šv. Velykoms buvo gaminama daug gardžių ir gilią prasmę turinčių patiekalų, šios tradicijos suvienydavo šeimas....
Pavlova – tai vienas iš populiariausių ir įspūdingiausių desertų, kuris sužavėjo daugelį žmonių visame pasaulyje.
Velykos – tai šventė, kupina tradicijų, šeimos susibūrimų ir, žinoma, skanaus maisto. Tuo pačiu tai ir puiki proga sukurti šventinę atmosferą, padengiant stalą, kuris atspindėtų šventės džiaugsmą ir pavasario grožį.