Tinklaraštininkės iš Mamukynas.lt primena, kad jau laikas gaminti brandintą tešlą kalėdiniams meduoliams.
Jau pats laikas pasiruošti kalėdiniams meduoliams tešlą. Nejuokauju! Kuo ilgiau tešla bręsta, tuo geriau. Sako, reikia palikti mažiausiai 6 savaites stovėti, kad būtų reikiamas efektas, skonis.
Reikės:
500 gr medaus;
2 st. cukraus;
250 gr sviesto;
1 kg ir 1 st. miltų;
4 kiaušinių;
3 a.š. nubrauktos sodos;
0,5 st. pieno;
žiupsnelio druskos;
1 st. smulkintų graikinių /lazdyno/ riešutų;
0,5 st. sutarkuotos apelsino žievelės;
0,5 st. razinų;
1 kupino š. kakavos;
2 a.š. imbiero ir cinamono;
0,5 a.š. nubrauktų juodųjų pipirų;
meduolių prieskonių.
Medus, cukrus, sviestas pakaitinamas.
Kai sviestas ištirpsta, skysta masė pravėsta, sudedami likę produktai.
Viskas išmaišoma iki vienalytės masės.
Indas uždengiamas lininiu rankšluostėliu ir patalpinamas šaldytuvan. Iki Kalėdų!
Po to kepame kaip įprastus meduolius. Tiesa, jų jau nebereikia iškepus laikyti, kad suminkštėtų.
Mama Laima