Mūsų bičiulė Laura, auginanti dvynukus Augustą ir Kristupą, mielai sutiko pasidalinti savo kalėdinių meduolių receptu. Negana to, iškeptus meduoliukus ji paverčia miela dovanėle. Kas ir kaip – skaitome toliau.
Meduoliukų receptas
Tešlai:
200 g. sviesto;
4 kiaušinių tryniai;
1 kiaušinis;
200 g. miltinio cukraus;
200 g. grietinės (30%);
200 g. medaus;
30 g. kepimo miltelių;
700-800 g. miltų;
Po pusę a.š. maltų prieskonių: cinamono, gvazdikėlių, imbiero, kvapniųjų pipirų, muskato (aš dėjau tris a.š. kalėdinio prieskonių mišinio).
TAIP PAT SKAITYKITE:
Kada ir kaip sužinojau visą tiesą apie Kalėdų senelį
Originalus filmuotas vienos šeimos kalėdinis sveikinimas
Glajui:
2 kiaušinio baltymai;
2 stiklinės miltinio cukraus.
Aš dar įspaudžiau citrinos sulčių truputį
Gaminimas:
Sviestą išsukame su kiaušinio tryniais ir miltiniu cukrumi. Į grietinę supilame kepimo miltelius ir išmaišome. Grietinę supilame į išsuktą masę.
Medų pakaitiname su prieskoniais ir atvėsiname.
Iš visų tešlai skirtų produktų suminkome tešlą, t.y. dar supilame miltus ir įmušame vieną kiaušinį.
Valandą palaikome šaldytuve.
Tuomet iškočiojame 7-8 mm storio lakštą ir išpjauname norimas formytes.
Kepame 200 temperatūroje 12-15 min.
Glajaus paruošimas:
Suplakame baltymus ir sumaišome su cukraus pudra. Tokiu atveju gausis baltas glajus. Jeigu norisi spalvoto glajaus, tada reikia įdėti maistinių dažų.
Iškepusi meduoliukus dvynukų mama Laura, atsispausdino kompiuteriu sumaketuota etiketę su savo vaikučių nuotraukomis ir gražiai supakavo dovanėlę.
Panašiai Laura apipavidalina ir uogienės stiklainius.
Gražių artėjančių švenčių!
Jeigu turite įdomių idėjų, minčių ir pasiūlymų, visada laukiame jų el.p. tavovaikas@delfi.lt