Paruošiami – vienas, du, ir be galo vaikų mėgstami šie avižiniai sausainiai.
Greiti avižiniai sausainiai
„Ačiū tau!”, – šaukia Nidutė, vos juos išvydusi. “Ačiū tau, ačiū tau!”. Suprask: „duokš nedelsiant!” Ką bepridursi? Nebent, kad kepu šiuos sausainius kone 30 metų – tai mano pirmasis receptas, kurį vaikystėje įvaldžiau ir dėl to laaabai išdidi pasijutau.
TAIP PAT KVIEČIAME PARAGAUTI:
Labai skanus tinginys
Nekeptas gaivus mėlynių pyragas
Anuomet kepdavau vien iš avižinių dribsnių, o sėklų pradėjau berti tik išsiritus mano pirmajam paukščiukui ir sulig tuo įvykiu galvoje automatiškai įsijungus sveikesnės gyvensenos mygtukui.
Apie 40 sausainių iškepti reikės:
4 stiklinių greito virimo avižinių dribsnių,
2 kiaušinių,
200 g sviesto,
2/3 stiklinės cukraus,
5 šaukštų linų sėmenų,
4 šaukštų sezamų sėklų,
3 šaukštų saulėgražų,
3 šaukštų moliūgų sėklų.
Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 190 laipsnių.
Kiaušinius lengvai paplakame su cukrumi, pilame į juos ištirpintą sviestą ir išmaišome.
Kitame inde sumaišome avižinius dribsnius su visomis sėklomis. Į šį sausą mišinį pilame kiaušinių, sviesto ir cukraus masę ir gerai šaukštu išmaišome, kad neliktų sausų dribsnių. Gaunasi labai tiršta, lipni masė.
Padrėkinę rankas vandeniu, iš tešlos formuojame gero graikiško riešuto dydžio rutuliukus, dedame juos į skardą, išklotą kepimo popieriumi ir išplojame šakute iki 1-1,5 cm storio.
Kepame 15-20 min., kol skaniai paruduoja.
Uždaryti sandariame inde sausainukai išsilaiko gana ilgai, tad juos galima išsikepti likus keliom dienom iki šventės.