Rugsėjis – tai metas, kai dienos tampa trumpesnės, o darbų sąrašas – ilgesnis. Grįžus po darbo ar mokyklos norisi šilto, sotaus, bet greitai paruošiamo maisto. Kad virtuvėje netektų praleisti viso vakaro, dalinuosi penkiomis skaniomis ir paprastomis vakarienės idėjomis.
1. Vištienos troškinys su daržovėmis
Supjaustykite vištienos filė gabaliukais, pakepinkite, įdėkite morkų, paprikų, cukinijų ir svogūnų. Įpilkite šiek tiek grietinėlės arba pomidorų padažo, pagardinkite prieskoniais. Troškinkite 15–20 minučių ir mėgaukitės kvapniu, šiltu patiekalu.
2. Makaronai su tunu ir pomidorais
Kol verda makaronai, keptuvėje pakepinkite česnaką, įdėkite konservuotą tuną, pomidorų konservus ar šviežius pomidorius. Pagardinkite baziliku ir alyvuogių aliejumi. Vos per 15 minučių turėsite itališko skonio vakarienę.

3. Kepti cukinijų blyneliai su jogurto padažu
Tarkuotas cukinijas sumaišykite su kiaušiniu, trupučiu miltų, druska ir pipirais. Keptuvėje apkepkite iki auksinės spalvos. Patiekite su graikiško jogurto padažu (su česnaku ir krapais). Lengva, bet sotu!
4. Greita lašišos filė orkaitėje
Lašišą pagardinkite citrina, druska, pipirais ir užlašinkite alyvuogių aliejaus. Kepkite orkaitėje 15 min. prie 180 °C. Prie jos puikiai tiks garintos daržovės ar ryžiai.

5. Tortilijos su daržovėmis ir sūriu
Ant tortilijos užtepkite humuso arba grietinės, dėkite šviežių daržovių (pomidorų, agurkų, salotų, paprikų), tarkuoto sūrio. Susukite ir trumpai pakepkite keptuvėje – turėsite traškią, šiltą vakarienę.