Citrininės bandelės, pagal „Maistas ant stalo“ receptą, labai skanios su pienu ar sekmadienio rytą su arbata. Jei pabodo cinamoninės bandelės, šios jų sesės bus kažkas naujo, bet taip pat labai gardaus.
Citrininės bandelės
Tešla
- 2 šaukštai cukraus
- 300 g pieno
- 50 g mielių (pusė pakelio šviežių) arba pakelis sausų mielių 7 g
- 1 šaukštas cukraus mielėms
- 700 – 750 g miltų
- 1.5 a.š. druskos
- 2 kiaušiniai
- 112 g sviesto
- žiupsnelis maltos vanilės
- 2 ekologiškų citrinų žievelės

Įdaras
- 112 g sviesto
- 36 g rudo cukraus
- 90 g balto cukraus
- 2 ekologiškų citrinų žievelės
- 30 ml citrinų sulčių
Glaistas
- 200 g philadeplhia sūrio
- 140 g cukraus pudros
- 1 citrinos žievelės
- pusės citrinos sulčių
Gaminimas
Tešla
- Mieles sutrinkite su cukrumi.
- Užpilkite šiltu pienu, viską išmaišykite ir palikite, kad mielės aktyvuotųsi. Kai mielės suputos bus galima maišyti tešlą.
- Ištirpinkite sviestą.
- Kiaušinius išplakite, supilkite suputojusias mieles, kambario temperatūros sviestą, suberkite cukrų, druską, maltą vanilę, citrinų žieveles.
- Pamažu suberkite miltus ir minkykite tol kol tešla nebelips prie rankų.
- Sudėkite tešlą į didesnį dubenį, padėkite šiltai, kad pakiltų. Tešla turi padvigubėti. Man patogiausia šiek tiek pašildyti orkaitę, bet kad būtų nekaršta ir padėti ten tešlą 10-15 min.
- Kai tešla padvigubės, ją padėkite ant stalviršio ir iškočiokite ilgą stačiakampį.
Įdaras
- Sviestą sutrinkite su cukrumi.
- Suberkite nutarkuotas dviejų citrinų žieveles, įspauskite citrinų sulčių ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
- Ant iškočioto pailgo stačiakampio ištepkite įdarą.
- Tešlą susukite į ritinį-ilgą dešrą.
- Su siuvimo siūlu „supjaustykite” bandeles ir sudėkite į kepimo indą paliekant nedidelius tarpelius. Tešlai pakilti reikės papildomos vietos.
- Paruoštas bandeles palikite šiltai, kad pakiltų. Kai bandelės pakils, jas dėkite kepti į 175°C įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 – 25 minutes.
Glaistas
- Į nedidelį dubenį nutarkuokite vienos citrinos žievelę, suberkite cukraus pudrą, sukrėskite philadelphia sūrelį, įspauskite citrinos sulčių ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
- Paruoštu glaistu ištepkite kiek pravėsusias bandeles ir mėgaukitės. Skanaus!