Burokėlių salotos puikiai tiks šv. Kūčioms, Naujiems metams ar tiesiog kaip užkandis, jeigu norite pasigaminti patiekalą, primenantį šventinį Jūsų močiutės stalą. Burokėlių salotos su majonezu – sotus užkandis.
Burokėliuose gausu kalio, natrio, fosforo, kalcio ir geležies. Burokėliai mūsų organizmą aprūpina vitaminais C, B1, B2, PP, karotinu. Burokėlių lapuose vitaminų daugiau negu gumbuose.
Burokėliuose yra biologiškai aktyvių medžiagų betanino ir betaino. Betainas dalyvauja susidarant cholinui. Jis skatina kepenų ląstelių gyvybingumą.
Burokėlių raudoną pigmentą galite naudoti maisto patiekalų dažymui. Štai virtų burokėlių salotos ir jų receptas
Burokėlių salotos
Jums reikės:
- 300 g burokėlių
- 200 g morkų
- 200 g obuolių
- 100 g marinuotų arba troškintų grybų
- 1 svogūnas
- 200 g majonezo
- 1 jau paruoštos marinuotos silkės
- druskos pagal skonį
- cukraus pagal skonį
- citrinos arba laimo sulčių
- maltų juodųjų pipirų
- šviežių petražolių lapelių ar sultenių
- saujos graikinių riešutų papuošimui
- juodos duonos
Kaip virti burokėlius?
Geriausia burokėlius virti nepjaustytus, bet jeigu turite didesnių perpjaukite per pusę. Nuplaukite burokėlius, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite vandenį.
Virkite kol suminkštės. Užtruksite nuo 20 iki 40 minučių. Išvirtus burokėlius sandariame inde šaldytuve galite laikyti iki keturių dienų.
Kaip gaminamos virtų burokėlių salotos su majonezu
- Išvirkite burokėlius ir morkas, nulupkite. Burokėlius, morkas, obuolius supjaustykite nedideliais kvadratėliais.
- Smulkiai supjaustykite svogūną. Grybus supjaustykite pailgais gabalėliais.
- Viską sumaišykite, pagardinkite druska, cukrumi.
- Ant viršaus užspauskite šiek tiek citrinos arba laimo sulčių, pabarstykite šiek tiek pipirų.
- Sumaišykite su majonezu ir sudėkite į salotų indą.
- Patiekite su silke žalumynais. Pabarstykite graikinių riešutų. Skanaus.
Šaltinis: www.maistasantstalo.lt