Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!

Dienos receptas: morkos su medum, česnakais ir feta

Morkos su medum, česnakais ir feta
Morkos su medum, česnakais ir feta

Maistas ant stalo receptas

Morkos su medum, česnakais ir feta tokios skanios, kad vienu prisėdimu suvalgėme viską. Dėjau čiobrelių, balzamiko kremo ir prieskonių. Pagaminau per penkiolika minučių. Taigi tai greitas, sveikas ir skanus užkandis. Ir progos skaniai valgyti nereikia.

Morkos su medum, česnakais ir feta

  • 1 kg morkų
  • 3 šaukštai neutralaus skonio aliejaus
  • 2 šaukštai balzamiko kremo arba acto
  • 2 šaukštai medaus
  • 2-3 skiltelės česnako
  • šakelė čiobrelio
  • 0.5 šaukštelio druskos
  • žiupsnis pipirų
  • sauja minkšto fetos sūrio
  • žolelių patiekimui

Gaminimas

  1. Nuskuskite morkas, supjaustykite išilgai, tada dar į kelias dalis.
  2. Į dubenį supilkite aliejų, sudėkite medų, balzamiką, druską, pipirus, čiobrelius. Viską gerai išmaišykite.
  3. Morkas sumaišykite su pasiruošta glazūra. Tris šaukštus pasilikite užpilti kai iškeps.
  4. Suberkite ant skardos.
  5. Orkaitę įkaitinkite 200°C. Sudėkite morkas ir kaitrą sumažinkite iki 180°C. Kepkite 35 apie minutes.
  6. Iškepusias morkas sudėkite į dubenį. Ant viršaus tolygiai supilkite atidėtą glazūrą.
  7. Pritrupinkite ožkos sūrio ir papuoškite žolelėmis. Aš naudojau kalendrą ir baziliką. Skanaus!
Morkos su medum, česnakais ir feta
Morkos su medum, česnakais ir feta