Netikras zuikis labai lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas bet kokiai progai. Šeimos ar draugų susibūrimams, tap pat, žinoma, Kalėdoms.
Netikras zuikis receptas
Glazūra
- 150 g kečupo
- 70 g rudo cukraus
- 2 šaukštai laimo arba citrinos sučių
- 1/2 šaukštelio garstyčių
Zuikis
- 1 kg jautienos sprandinės faršo (parduotuvėje paprašykite, kad sumaltų)
- 1 geltonas svogūnas
- 3 česnako skiltelės
- 1 didelis obuolys
- 1.5 šaukštelis druskos
- pusė šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- 2 šaukšteliai vištienos prieskonių(paprikos, kalendros, ciberžolės, ožragės, svogūnai, česnakai, Kajeno paprikos, kuminai, pankoliai)
- 1 šaukštelis čiobrelių(jeigu mėgstate)
- 2 šaukšteliai garstyčių
- 3 kiaušiniai
- 100 g džiuvėsėlių
Kaip iškepti netikrą zuikį
- Nulupkite ir supjaustykite svogūną. Sutraiškykite česnaką.
- Nulupkite obuolį, išimkite sėklalizdį, sutarkuokite.
- Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus. Lengvai pakepinkite svogūną, česnakus ir obuolį.
- Dubenyje sumaišykite visus glazūros ingredientus ir padėkite į šalį.
- Į plakimo indą sumuškite tris kiaušinius, suberkite druską, pipirus, vištienos prieskonius, garstyčias, čiobrelius, 4 šaukštus glazūros(kurią ką tik sumaišėte). Viską išplakite iki vientisos masės.
- Faršą sukrėskite į dubenį, sudėkite kepintą svogūną su česnakais ir obuoliu, sudėkite džiuvėsius, supilkite kiaušinių ir prieskonių plakinį. Viską išminkykite iki vientisos masės.
- Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių. Faršą padalinkite per pusę ir suformuokite du vienodo dydžio netikrus zuikius.
- Netikrus zuikius ištepkite likusia glazūra ir pašaukite kepti į 180°C įkaitintą orkaitę su funkcija viršus-apačia. Skardą dėkite per patį vidurį. Kepkite apie 55 minutes.
- Iškepusį zuikį padėkite atvėsti. Pabarstykite šviežiais žalumynais, man skaniausia petražolės.
Šaltinis: www.maistasantstalo.lt