Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!

Dienos receptas: netikras Kalėdų zuikis

Netikras zuikis labai lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas bet kokiai progai. Šeimos ar draugų susibūrimams, tap pat, žinoma, Kalėdoms.

Netikras zuikis receptas

Glazūra

  • 150 g kečupo
  • 70 g rudo cukraus
  • 2 šaukštai laimo arba citrinos sučių
  • 1/2 šaukštelio garstyčių

Zuikis

  • 1 kg jautienos sprandinės faršo (parduotuvėje paprašykite, kad sumaltų)
  • 1 geltonas svogūnas
  • 3 česnako skiltelės
  • 1 didelis obuolys
  • 1.5 šaukštelis druskos
  • pusė šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 2 šaukšteliai vištienos prieskonių(paprikos, kalendros, ciberžolės, ožragės, svogūnai, česnakai, Kajeno paprikos, kuminai, pankoliai)
  • 1 šaukštelis čiobrelių(jeigu mėgstate)
  • 2 šaukšteliai garstyčių
  • 3 kiaušiniai
  • 100 g džiuvėsėlių

Kaip iškepti netikrą zuikį

  1. Nulupkite ir supjaustykite svogūną. Sutraiškykite česnaką.
  2. Nulupkite obuolį, išimkite sėklalizdį, sutarkuokite.
  3. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus. Lengvai pakepinkite svogūną, česnakus ir obuolį.
  4. Dubenyje sumaišykite visus glazūros ingredientus ir padėkite į šalį.
  5. Į plakimo indą sumuškite tris kiaušinius, suberkite druską, pipirus, vištienos prieskonius, garstyčias, čiobrelius, 4 šaukštus glazūros(kurią ką tik sumaišėte). Viską išplakite iki vientisos masės.
  6. Faršą sukrėskite į dubenį, sudėkite kepintą svogūną su česnakais ir obuoliu, sudėkite džiuvėsius, supilkite kiaušinių ir prieskonių plakinį. Viską išminkykite iki vientisos masės.
  7. Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių. Faršą padalinkite per pusę ir suformuokite du vienodo dydžio netikrus zuikius.
  8. Netikrus zuikius ištepkite likusia glazūra ir pašaukite kepti į 180°C įkaitintą orkaitę su funkcija viršus-apačia. Skardą dėkite per patį vidurį. Kepkite apie 55 minutes.
  9. Iškepusį zuikį padėkite atvėsti. Pabarstykite šviežiais žalumynais, man skaniausia petražolės.

Šaltinis: www.maistasantstalo.lt

Mano išsaugoti straipsniai