53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI

Dienos receptas: pistacijų kremas

Pistacijų pasta – kremas suteikia pistacijų prieskonį kremams, saldainių įdarams, kepiniams, ledams, padažams, kokteiliams, spurgų įdarui. Kodėl verta pasigaminti namuose?

Beveik visose pirktinėse pastose rasite sintetinių dažiklių ar kitų priedų, kurie sveikatos mums tikrai neprideda. Šią pastą pagaminti lengva, užtruksite apie pusvalandį.

Iš šio produktų kiekio pagaminsite apie 160 g pistacijų kremo. Jeigu norite daugiau, kiekius dvigubinkite.

Pistacijų pasta

Jums reikės

  • 125 g lukštentų pistacijų
  • 60 g cukraus pudros
  • 3 lašai migdolų ekstrakto
  • 30 g migdolų miltų
  • 18 g vandens
  • 2 valgomieji šaukštai saulėgrąžų arba žemės riešutų aliejaus

Kaip pačiam pasigaminti pistacijų pastą

Pagamintą pistacijų pastą sudėkite į sterilų sandarų indą ir laikykite šaldytuve. (Išsilaiko iki kelių mėnesių).

Pasiruoškite visus ingredientus. Išlukštenkite pistacijas.

Paskrudinkite pistacijas. Kaip skrudinti pistacijas rasite čia. Jeigu pistacijos jau kepintos, papildomai skrudinti nereikia.

Į nedidelį puodą įpilkite 18 gramų vandens ir 60 g cukraus pudros. Mediniu šaukštu išmaišykite ir pakaitinkite iki 120°C laipsnių. Geriausia naudoti termometrą. Jeigu neturite termometro tiesiog palaukite kol masė pradės virti.

Suberkite skrudintas pistacijas ir mediniu šaukštu viską išmaišykite, kad pistacijos pasidengtų sirupu. Puodą patraukite nuo kaitros ir dar maišykite kelias minutes kol pistacijos pasidengs baltu cukraus sluoksniu.

Pistacijas, migdolų miltus ir migdolų ekstraktą suberkite į maisto smulkintuvą ir malkite kelias minutes.

Įpilkite 1 šaukštą aliejaus ir malkite iki kreminės konsistencijos. Tai ilgas procesas. Užtruksite apie 10 minučių, kol pistacijos įkais ir išskirs riebalus. Pistacijų pastą reikia malti kas minutę pamaišant. Maišymo pertraukos neįskaičiuojamos į malimo laiką. Pradžioje masė panašės į chalvą, vėliau malant pradės skystėti kol galiausiai virs minkštu vientisu kremu.

pistacijų kremas

Kodėl pistacijų pasta nestandėja?

Pistacijas būtina kas pusę  minutės ar kas minutę išmaišyti. Malti minutę ir vėl išmaišyti. Tai kantrybės reikalaujantis užsiėmimas.

Pradžioje pistacijų miltuose pradės darytis nedideli guzeliai. Reiškia riešutai jau pradėjo paleidinėti aliejus. Tada guzai didėja. Galiausiai apie 7-8 malimo minutėje masė pasidaro šlapesnė. Galiausiai pasiekiama kreminė konsistencija.

Jeigu Jums patiko šis pistacijų kremas ir jo receptas, pasidalinkite su artimiausiais žmonėmis ir draugėmis. Skanaus ir ačiū, kad užsukai!

Kaip sumalti didesnį kiekį be cukraus?

Jeigu norite pasigaminti didesnį kiekį pastos, suberkite kepintas pistacijas į didesnį blenderį, trinkite iki miltų konsistencijos, tada įpilkite šiek tiek neutralaus skonio saulėgrąžų aliejaus ir trinkite apie 5 minutes kas minutę permaišant. Didesnis kiekis be cukraus paruošimas per pus greičiau.

Šaltinis: www.maistasantstalo.t

Mano išsaugoti straipsniai