Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
Kišas

Dienos receptas: prancūziškas kišas su kumpiu

Kišas su kumpiu tinka pusryčiams, pietums ir bet kuriai kitai progai. Viskas ko reikia, tai pusvalandžio ir kelių alkanų valgytojų.

Jeigu neturite oro gruzdintuvės kišą kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje apie pusvalandį prieš tai butina iškepti kišo padą.

Kišas su kumpiu

  • 3 lapai sluoksniuotos tešlos (apie 270 g)
  • 60 g Maasdam granarolo sūrio(švelnus riešutų poskonio su skylutėmis, švelnesnis negu Ementalis, rasite bet kurioje parduotuvėje. Maximoje, Rimi arba Iki. Lidle būna tik per bio savaites)
  • 90 g minkšto jautienos kumpio
  • 2 valgomieji šaukštai tepamo varškės sūrelio
  • 0,5 a.š. druskos
  • 1 a.š. džiovintų svogūnų granulių miltelių
  • 0.5 a. šaukštelio džiovintų česnakų miltelių
  • žiupsnis juodųjų pipirų
  • 4 kiaušiniai
  • 30 g paprikos
  • 1 šakelė vyšninių pomidoriukų (9 pomidoriukai – 90 g)

Gaminimas

  1. Į oro gruzdintuvę įtieskite kepimo popierių. Nuo gruzdintuvės stalčiaus viršaus popierius turi būti ne mažiau 3 cm. Jeigu popierius prisilies prie kaitinimo elemento – pradės svilti ir gali užsidegti, todėl būkite atsargūs.
  2. Gruzdintuvės stalčiaus dugną padenkite tešla. Atpjaukite 4 x 2 cm juosteles kraštams pagal savo gruzdintuvės išmatavimus. Juosteles išilgai perlenkite per pusę, kad gautųsi storesni kišo šonai. Šonų aukštis perlenkus bus 1 cm. Sulyginkite. Įdėkite į oro gruzdintuvę ir kepkite 12 minučių 160°C. Jei kepate orkaitėje, kepkite 180°C temperatūroje 15 minučių arba kol tešla švelniai paruduos.
  3. Kol kepa pagrindas kvadratėliais supjaustykite sūrį, kumpį ir papriką.
  4. Į plakimo indą sudėkite kiaušinius, suberkite druską, pipirus, česnakų ir svogūnų miltelius, sudėkite varškės sūrelį, ir plakite iki vientisos masės.
  5. Ant iškepusio kišo pagrindo viduryje uždėkite šakelę su pomidorais. Šonuose tolygiai paskirstykite papriką, kumpį, sūrį. Ant viršaus užpilkite kiaušinių plakiniu.
  6. Kepkite 20 minučių 160°C temperatūroje. Jeigu kepate orkaitėje kepkite 180°C temperatūroje 30-40 minučių.

Šaltinis: www.maistasantstalo.lt

Kišas su kumpiu

Mano išsaugoti straipsniai