Kišas su kumpiu tinka pusryčiams, pietums ir bet kuriai kitai progai. Viskas ko reikia, tai pusvalandžio ir kelių alkanų valgytojų.
Jeigu neturite oro gruzdintuvės kišą kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje apie pusvalandį prieš tai butina iškepti kišo padą.
Kišas su kumpiu
- 3 lapai sluoksniuotos tešlos (apie 270 g)
- 60 g Maasdam granarolo sūrio(švelnus riešutų poskonio su skylutėmis, švelnesnis negu Ementalis, rasite bet kurioje parduotuvėje. Maximoje, Rimi arba Iki. Lidle būna tik per bio savaites)
- 90 g minkšto jautienos kumpio
- 2 valgomieji šaukštai tepamo varškės sūrelio
- 0,5 a.š. druskos
- 1 a.š. džiovintų svogūnų granulių miltelių
- 0.5 a. šaukštelio džiovintų česnakų miltelių
- žiupsnis juodųjų pipirų
- 4 kiaušiniai
- 30 g paprikos
- 1 šakelė vyšninių pomidoriukų (9 pomidoriukai – 90 g)
Gaminimas
- Į oro gruzdintuvę įtieskite kepimo popierių. Nuo gruzdintuvės stalčiaus viršaus popierius turi būti ne mažiau 3 cm. Jeigu popierius prisilies prie kaitinimo elemento – pradės svilti ir gali užsidegti, todėl būkite atsargūs.
- Gruzdintuvės stalčiaus dugną padenkite tešla. Atpjaukite 4 x 2 cm juosteles kraštams pagal savo gruzdintuvės išmatavimus. Juosteles išilgai perlenkite per pusę, kad gautųsi storesni kišo šonai. Šonų aukštis perlenkus bus 1 cm. Sulyginkite. Įdėkite į oro gruzdintuvę ir kepkite 12 minučių 160°C. Jei kepate orkaitėje, kepkite 180°C temperatūroje 15 minučių arba kol tešla švelniai paruduos.
- Kol kepa pagrindas kvadratėliais supjaustykite sūrį, kumpį ir papriką.
- Į plakimo indą sudėkite kiaušinius, suberkite druską, pipirus, česnakų ir svogūnų miltelius, sudėkite varškės sūrelį, ir plakite iki vientisos masės.
- Ant iškepusio kišo pagrindo viduryje uždėkite šakelę su pomidorais. Šonuose tolygiai paskirstykite papriką, kumpį, sūrį. Ant viršaus užpilkite kiaušinių plakiniu.
- Kepkite 20 minučių 160°C temperatūroje. Jeigu kepate orkaitėje kepkite 180°C temperatūroje 30-40 minučių.
Šaltinis: www.maistasantstalo.lt